Tajanstveni ubojica Alem Č. koji je uhićen u Hrvatskoj, zapravo je sarajevski ratnik ALEM ČAMDŽIĆ ČAMAC?!

07.05.2018. 08:30:36

ČOVJEK KOJEG JE RH UHITILA KAO MOSSADOVOG AGENTA: ‘Bosanski diverzant koji je radio kaos u redovima Srba’

Idući tjedan Hrvatska odlučuje hoće li izručiti osumnjičenog Tunisu koji je za njim raspisao tjeralicu.

Državljanin Bosne i Hercegovine kojega je uhitila hrvatska policija po tjeralici iz Tunisa i koji je osumnjičen za sudjelovanju u ubojstvu Hamasova inženjera Mohammeda Zouarija vjerojatno je Alem Čamdžić, a druga osoba za kojm također tragaju tuniške vlasti je Elvir Šarac (38), objavio je u nedjelju sarajevski portal Slobodna Bosna. Prema ovom izvoru, informaciju o Čamdžićevom identitetu vlastima u BiH proslijedila je hrvatska policija. On je rođen u Srbiji 1972. godine, no državljanin je BiH.

Šutnja BiH vlasti

Bosanskohercegovačke vlasti do sada se ni na koji način nisu očitovale o informacijama o uhićenju njihovog državljanina i navodima da bi on mogao biti umiješan u ubojstvo Hamasova stručnjaka za letjelice kojega su zbog tih aktivnosti nadzirali, Izraelci odnosno tajna služba Mossad. Osoba inicijala A.Č. s putovnicom BiH je uhićena 13. ožujka u zagrebačkoj zračnoj luci pri presjedanju s leta iz Sarajeva na onaj za Beč. Od tada je u ekstradicijskom pritvoru i čeka ishod postupka u kojemu hrvatsko pravosuđe treba odlučiti hoće li ga izručiti Tunisu koji ga traži zbog ubojstva Zawahrija počinjenog u prosincu 2016. godine. Prema navodima Slobodne Bosne, A. Č. je najvjerojatnije upravo Alem Čamdžić, puno poznatiji pod nadimkom Čamac.

Ratni put

Taj ga je nadimak pratio i tijekom rata od 1992. do 1995. godine kada je bio pripadnik Armije BiH, a ratovao je upravo na područu Sarajeva. Navodno je riječ o osobi koja je slovila za izvrsnog diverzanta specijaliziranog za upade iza crta koje su držale snage bosanskih Srba gdje je iza sebe ostavljao kaos u neprijateljskim redovima. Od jeseni 1992. godine Čamdžić je postao pripadnik posebne policijske postrojbe MUP-a BiH. “Furao se na Chucka Norrisa, Ramba, Valtera… i druge filmske junake koje je obožavao, i to mu je prilično dobro polazilo za rukom”, kazao je jedan od njegovih suboraca koji je želio ostati anoniman. Sarajevski redatelj Pjer Žalica je 1992. godine čak  snimio dokumentarni film o ratnom putu Alema Čamdžić pod nazivom “Čamac”. Film je ranije bio dostupan na YouTubeu no sada ga tamo više nema.

Radio za Amerikance

Po završetku rata, Čamdžić  je postao profesionalni vojnik, a njegovi znanci iz tog razdoblja tvrde kako je nakon toga počeo surađivati s američkom tvrtkom Military Professional Resources Inc. (MPRI) koja je bila zadužena za obuku tadašnje vojske Federacije BiH. Nakon toga navodno je zastupao izraelsku tvrtku koja se bavila prodajom opreme za prisluškivanje i komunikacijskih sredstava. Potom je otišao iz BiH, a prema svjedočenjima osoba koje su ga povremeno sretale u Sarajevu, govorio je kako radi u Iraku za zapadne agencije koje obučavaju lokalnu vojsku. O Elviru Šarcu, drugom navodnom sudioniku ubojstva Mohameda Zaouarija za kojim tragaju u Tunisu, za sada nema nikakvih informacija. Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.