TAJNA MISIJA: Mesić četiri dana u Rusiji, put i troškove boravaka plaća mu Ruska vojska

24.04.2016. 11:58:34

BIVŠI predsjednik Republike Stipe Mesić potkraj ovog mjeseca ide na četverodnevni put u Rusiju. Avionske karte i troškove boravka u Rusiji platit će mu Ruska vojska. Maxportal je prije nekoliko dana primio informaciju da se Mesić duže vrijeme priprema na put u Moskvu, da je bio u intenzivnom kontaktu s predstavnicima ruskog veleposlanstva i osobno veleposlanikom Anvarom Azimovim koji ga je i posjetio o Orahovici. Tijekom dogovora za Mesićev posjet Moskvi veleposlanik Ruske Federacije u Hrvatskoj Azimov dao je opširan intervju Nacionalu s naslovom ”Stjepan Mesić je savjest hrvatske nacije, a Rusija želi kontrolni paket INE i vaše brodove”.
mesić i azimov
Ruski veleposlanik Azimov posjetio je Mesića u Orahovici
Posljednjih nekoliko mjeseci zabilježeni su i kontakti bivšeg predsjednika Mesića s predstavnicima Vojnog izaslanstva Rusije, a oko posjeta Moskvi posebno je bio angažiran vojni izaslanik ruske Ruske federacije u Hrvatskoj, brigadir Sergey Moldokov. Na naš upit o razlozima putovanja u Rusiju, članovima delegacije, troškovima putovanja i boravka u Risiji, iz Ureda bivšeg predsjednika Mesića Maxportalu je odgovoreno: “Kao i uvijek do sada troškove puta i boravka snosi onaj tko je bivšem Predsjedniku uputio poziv. U ovome slučaju to je Ministarstvo obrane Ruske federacije koje organizira Petu Moskovsku konferenciju o međunarodnoj sigurnosti. Poziv g. Mesiću uputio je zamjenik ministra obrane A. Antonov. Bivši će Predsjednik govoriti o europskoj sigurnosti.” Neslužbeno smo saznali da Rusi nisu tako izdašni  i da će Mesić u Moskvu putovati ekonomskom klasom, a osim njega planirano je da u delegaciji bude još samo jedna osoba, ali tu avionsku kartu i troškove boravka u Moskvi  ne plaćaju domaćini nego bi trebali biti pokriveni iz proračuna Mesićeva ureda. Mesićev posjet Moskvi u Hrvatskoj prolazi nezapaženo, a izaziva brojna pitanja. Tko zna za Mesićev put u Moskvu, je li  sudjelovanje na Konferenciji usklađano s odgovarajućim tijelima državne uprave u Hrvatskoj, je li Mesić bilo koga obavijestio o putu u Moskvu… Zanimljivost u cijeloj priči je da Mesiću troškove puta i boravka plaća Ministarstvo obrane Ruske federacije, a pripremu puta i boravak u Moskvi organizirali su predstavnici Vojnog izaslanstva Ruske federacije u Zagrebu. Zanimljivo bi bilo da Mesić odgovori na pitanje zašto, kao bivši predsjednik, kontaktira vojne izaslanike druge države  i obavještava li o tome odgovarajuće ustanove u Hrvatskoj.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.