Tajna služba preuzela istragu o curenju informacija o kretanju Predsjednice

25.01.2017. 08:07:09

Istraga koju je oko curenja diplomatskih bilješki o siječanjskom posjetu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović SAD-u pokrenuo ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier, traje i dalje, a izvješće Ministarstva o tome poslano je i u SOA-u i UVNS. Na upit Nove TV Ministarstvu vanjskih poslova oko toga je li istraga oko curenja diplomatskih bilješki posjeta predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović SAD-u početkom siječnja, još uvijek u tijeku, glasnogovornik Minisitarstva je odgovorio “Glede pokrenute istrage o curenju zaštićenih podataka vezanih uz bilješku o posjeti predsjednice Republike Hrvatske SAD-u, izvješćujemo Vas kako je nadležni pomoćnik ministra vanjskih i europskih poslova, Uprave za strateške i sigurnosne poslove, u okviru svojih nadležnosti sastavio izvješće koje je 23. 01. 2017. dostavljeno na daljnje postupanje nadležnim tijelima, UVNS-u i SOA-i”, stoji u odgovoru. S Pantovčaka su pozdravili pokretanje navedene istrage. “Predsjednica pozdravlja i podupre istragu o curenju diplomatske bilješke. Predsjednica je već kazala kako neće o tim sastancima govoriti javno, već s najvišim državnim dužnosnicima”, rekao je proteklog tjedna glasnogovornik Luka Đurić. Prema bilješki koja je objavljena u medijima, predsjednica je u Sjedinjenim Državama boravila u radnom posjetu kako bi iskoristila razdoblje tranzcije između dviju administracija u svrhu strateškog i političkog pozicioniranja Hrvatske. Kolinda Grabar-Kitarović, tvrdi se u bilješci, razgovarala je sa senatorima, kongresnicima, vodstvima think-tankova i nevladinih udruga, gospodarstvenicima te političarima i suradnicima bliskim izabranom predsjedniku Donaldu Trumpu.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.