Talijanska policija istražuje je li Linić primio mito

25.09.2013. 16:16:21

25

Talijanska Financijska policija i Državno odvjetništvo u Rijeci istražuju navode Mirje Tomas da je Slavko Linić na bankovni račun u Trstu primao mito. Tako bi ministar u Vladi Zorana Milanovića zadužen za financije, trebao pred Državnim odvjetništvom odgovarati što zna o računu iz Trsta s obzirom da ga tereti iskaz bivše tajnice direktora Jadranskog pomorskog servisa (JPS). Redakcija Indexa dobila je službeni odgovor Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci iz kojega se vidi da su izvidi u tijeku te da se radi o "međunarodnoj pravnoj pomoći", odnosno o tome da na Linićevoj aferi zajednički rade hrvatski i talijanski istražni organi. Iz Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci potvrđeno je i kako se provjeravaju navodi koje je Tomas dostavila policiji još 2011. godine, a osoblje glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića tek je nedavno primorano na "akciju" s obzirom da se za slučaj hrvatskih računa u Trstu zainteresirala i Financijska policija u Italiji koja ispituje je li u ovom slučaju riječ o pranju novca. O aferi ministra Linića detaljno je sredinom rujna upoznata i europska povjerenica za pravosuđe i potpredsjednica Europske komisije Viviane Reding, koja je zaprimila dokumentaciju o računima u Trstu, odnosno o korupciji u najvišim krugovima hrvatske Vlade. Vjerojatno je i to bio razlog da se napokon pokrenu institucije hrvatske države s obzirom na mlaki prijem optužbi Mirje Tomas putem Indexa zadnjeg dana srpnja ove godine.
D.N. Foto: CROPIX
Izvornu vijest možete pogledati ovdje

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.