TERORISTIČKI NAPAD NA CRKVU U BURKINI FASO

29.04.2019. 21:04:54

TERORISTIČKI NAPAD NA CRKVU U BURKINI FASO: ‘Naoružani napadači upali u crkvu, prvo pucali u zrak, a onda u vjernike

Burkina Faso je već četvrtu godinu na meti sve češćih i sve krvavijih napada koji se pripisuju džihadističkim skupinama, među kojima su Ansarul Islam, Skupina potpore islamu i muslimanima i Islamska država u velikoj Sahari

U prvom napadu na neku crkvu u Burkini Fasu, siromašnoj zemlji u kojoj su u posljednje vrijeme džihadistički napadi sve češći, ubijeno je pet ljudi u nedjelju u Silgadjiju, 60 km od Djiba, upravnog središta pokrajine Souma, na sjeveru zemlje, doznaje se od sigurnosnih i mjesnih izvora. “Nepoznate naoružane osobe napale su protestantsku crkvu u Silgadjiju ubivši četvero vjernika i pastora. Najmanje se dvije osobe vode kao nestale”, rekao je sigurnosni izvor za France Presse.

Prvi napad na crkvu nakon 2015.

Premda su čelnici kršćanskih i muslimanskih zajednica dosad bili na meti džihadističkih napada, ovo je prvi napad na neku crkvu nakon 2015., kada su se dogodili prvi džihadistički napadi. “Napad se dogodio oko 13.00 sati, u trenutku kada su vjernici nakon obreda izlazili iz crkve”, rekao je za agenciju vjernik koji je htio ostati anoniman. “Napadači su bili na motociklima. Prvo su pucali u zrak a zatim u vjernike”, dodao je očevidac.

Napadi sve češće i sve krvaviji

Burkina Faso je već četvrtu godinu na meti sve češćih i sve krvavijih napada koji se pripisuju džihadističkim skupinama, među kojima su Ansarul Islam, Skupina potpore islamu i muslimanima i Islamska država u velikoj Sahari.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.