Teršelićka i Pusić najavili prosvjed protiv ministra kulture! Od države dobili 22, 5 milijuna kuna

22.01.2016. 12:43:30

Prosvjed protiv dr. Zlatka Hasanbegovića, kandidata za novog ministra kulture, najavila je Platforma 12, skupina ljevičarskih udruga koja je od države dobila više desetina milijuna kuna. Udruga ‘Platforma 112’ najavila je za petak prosvjed protiv imenovanja dr. Zlatka Hasanbegovića za novog ministra kulture. Razlog za prosvjed je izjava dr. Hasanbegović da se država Hrvatska temelji na Domovinskom ratu, a ne na tzv. antifašizmu. Platforma 112  o sebi piše da je “osnovana je 2011. godine,  da okuplja sedamdeset organizacija civilnog društva koje se bave zaštitom ljudskih prava, demokratizacijom društva i  izgradnjom mira. Među poznatijim aktivistima Platforme 112 su Sandra Benčić iz Centra za mirovne studije, Vesna Teršelić iz Dokumente,  Zoran Pusić iz GOLJP-a Dragan Zelić iz Gonga i Sanja Sarnavka iz Udruge B.a.b.e.
Dr. Zlatan Hasanbegović
Dr. Zlatko Hasanbegović, kandidat za ministra kulture
Stvarni razlog prosvjeda može se tražiti u činjenici da  su udruge članice “Plaforme 112” bile redovito na platnoj listi dosadašnjeg Ministarstva kulture i ostalih državnih institucija, pa procjenjuju da će im dolaskom dr. Hasanbegovića na mjesto ministra to bilo onemogućeno. “Platforma 112, koju čini 36 isključivo lijevo-liberalnih udruga dobila je 18 milijuna kuna samo iz tih sredstava. Zanimljivo je, ako analiziramo te udruge, da je to nekoliko istih ljudi koji se pretaču i vrste u svima njima, kao što i takozvani neprofitni mediji, kada ih gledamo, samo se mijenja tko je u uredništvu, tko piše, većina ih je na istim adresama. Sve te udruge nisu uspjele pustiti korijene u društvo, oni ne mogu okupiti, neću reći tisuću, ni 30 volontera da nešto radi” komentirao je Platformu 112 Nino Raspudić. Udruga Vigilare analizirala je financijska izvješća udruga okupljenih unutar Platforme 112. Prema njihovoj analizi udruge okupljene u Platformi 112 i oko nje, u posljednjih deset godina ukupno su uprihodile 112. 000. 000 kuna. Od toga su 22. 500 000 kuna  dobile iz državnoga proračuna. Prosvjed se svodi na poruku:”Ministre, daj pare ili te rušimo!”

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.