‘TEŠKO JE BITI U ZEMLJI KOJA TI JE UBILA OCA!’ Kći Ante Paradžika: ‘Moja majka i danas pati’

22.09.2022. 14:48:00

U Bazilici Presvetog Srca Isusovog, u središtu Zagreba, služena je misa zadušnica za načelnika Ratnog stožera HOS-a, Antu Paradžika, koji je prije točno 31 godinu ubijen iz zasjede u Sesvetama, na povratku iz Križevaca.

Događaju je nazočila samo Z1 televizija pred čijim se kamerama pojavila Veronika Paradžik, kći pokojnog Ante. Iako se do sada nije medijski eksponirala, za Bujicu je progovorila o sjećanjima na svog oca:

“Puno je njih krivo za smrt moga oca”

“Tata je bio topla i brižna osoba, vjernik i obiteljski tip. I da nije bio političar, ja bih rekla – ovakav treba biti nečiji otac”. 

Veronika Paradžik je u trenutku ubojstva svog oca imala samo 12 godina, no okolnostima smrti ima svoje mišljenje:
“Ljuta sam, ogorčena i jadna, teško je biti živ u ovoj zemlji koja ti je ubila oca! Odgovorni su oni koji su direktno bili u tome, kao i oni koji su šutjeli! I oni koji sve znaju, a boje se to reći… Puno je njih krivo.”

Tragična smrt brata Mislava

U potresnom razgovoru, kći Ante Paradžika kazala je i kako joj je u 37. godini preminuo brat Mislav koji je kao odvjetnik bio pod strašnim pritiscima u želji da “istjera na čistac” maglovitu sudbinu svoga pokojnog oca. Zbog gubitka supruga, a onda i sina, najveći je teret, objasnila je, podnijela i još ga uvijek podnosi – njezina majka Jozefina:

“Majka je proživljavala pakao dok je još hodala s mojim ocem i na vjenčanju i nakon njega. I kad smo dobili ovu našu prekrasnu državu, učinili su najgore – i njoj i njezinima… I sad to proživljava, nakon gubitka sina. To je strašno.

” Zanimljivo je da je razgovor s Veronikom Paradžik vodila novinarka Andrea Jelena Barešić, čiji je otac Miro također likvidiran u zasjedi, pod vrlo misterioznim okolnostima – tri tjedna prije ubojstva Ante Paradžika. Nakon razgovora, snažno su se zagrlile.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: screenshot/Bujica

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.