Thompson: Jelinčić je lažno svjedočio, pripremam tužbu!

22.05.2013. 00:09:47

Nakon što je zagrebački poduzetnik Mario Jelinčić na suđenju bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media, tvrdio da je na nagovor fra Slavena Milanovića Litre sastavio ugovor prema kojem je Marko Perković Thompson od HDZ-a dobio pola milijuna eura da ne nastupa niti za jednu drugu političku stranku, eksluzivno za portal Dnevno.hr, Marko Perković Thompson je odgovorio: - Toga čovjeka nikada nisam vidio, sreo ili sa njim razgovarao. Ne znam zapravo šta on hoće i tko ga je poslao na to lažno svijedočenje. Ova njegova podla laž je samo još jedan pokušaj da me se iskompromitira. Iznenađuje me jedino to da se jednoj takvoj prozirnoj laži u medijima predaje toliko pozornosti, ali kad se radi o tom slučaju ništa me više ne može iznenaditi, posebno sada kada pripremam koncert na Poljudu koji je takvim medijima i njihovim nalogodalcovima nepoželjan - govori Thompson te dodaje: - To je hohštalper i tko zna od koga plaćen da lažno svjedoči. Pripremam protiv njega tužbu. Podsjetimo, Litre je Jelinčiću u svibnju 2007. navodno rekao da Thompson treba dobiti pola milijuna eura kako ne bi nastupao niti za jednu političku stranku, osim za HDZ bude li potrebno. - Ja sam mu se samo nasmijao i rekao da ne priča gluposti, no nakon 15 do 20 dana došao je da napravim ugovor. Napisao sam ga na jednoj stranici, vrlo šturo i predao mu to na CD-u. Nakon nekog vremena došao je i rekao da je novac isplaćen, ali da je falilo 5 do 6 tisuća eura. Sve mi je izgledalo kao dobra priča, dok se o tome nije počelo pisati u medijima - ustvrdio je svjedok, koji se pod pritiskom savjesti potom odlučio javiti u USKOK i ispričati svoja saznanja. Dodao je i da je mu Litre kasnije kazao da je novac dobio od tadašnjeg HDZ-ova rizničara i šefa carine Mladena Barišića. Suđenje se nastavlja 27. svibnja kada se očekuju svjedočenja direktora T-HT-a Ivice Mudrinića, nekadašnjeg čelnika Janafa i Ine Dubravka Tkaličića te bivšeg direktora Hrvatskih voda Slavka Rajnovića.

Prethodni članak:

Suđenje Sanaderu: "Sve ovo liči na bosansku seriju Lud, zbunjen, normalan"  (21.05.2013.) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.