Thompson obiteljima s više od petoro djece daruje koncert

15.12.2014. 13:56:46

Glazbenik iz Čavoglava rado i od srca odaziva se na sve humanitarne akcije, a svojim obožavateljima koji nemaju za kartu ne naplaćuje ulaznice za nastupe

Naravno da sam uzbuđen, jedva čekam zapjevati. Prvi put sviram u obje Arene i već sad osjećam pozitivan naboj. Ali obitelji s petero i više djece uvest ćemo besplatno u splitsku i zagrebačku Arenu. Zato što si ne mogu kupiti ulaznice neće ostati uskraćeni za moj koncert, kaže Thompson (48). Njegovome menadžmentu stigle su stotine upita ljudi koji su se požalili da si ulaznice ne mogu priuštiti, a rado bi ga slušali. Thompson se nije oglušio. Svaka višečlana obitelj koja nema novca za ulaznice treba se javiti u njegov menadžement. - Puno je upita i gotovo na svakom koncertu uvodimo tako velike obitelji. I sam imam petero djece, znam kako im je - rekao je Thompson. Nije ovo prvi put da Marko pomaže siromašnim fanovima. Prije dvije godine na svom je koncertu u Čitluku ugostio mališane iz Majčina sela. Odaziva se gotovo na sve humanitarne akcije na koje ga pozivaju, a njih je, kaže pjevač, barem deset godišnje. Lani je u Šibeniku pjevao za pomoć pri gradnji prvoga katoličkog đačkog doma. U sklopu turneje “Ora et labora” odazvao se na poziv centra za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju u Velikoj Gorici. Pjevač je osjetljiv na djecu, pa je 2008. vukovarskoj bolnici donirao 132.800 kuna za kupnju inkubatora. Još 2004. pjevao je za obnovu rodilišta u Imotskom. Prihod od humanitarnoga koncerta u HNK Split ove godine darovao je udruzi Anđeli, koja okuplja roditelje djece s teškoćama u razvoju. - Sva moja pomoć ide iz srca - kaže pjevač, koji je donirao i za liječenje malene Zadranke Stephanie Milde. Sam ili s prijateljima glazbenicima nerijetko pomaže i crkvama. Tako je i svećeniku iz Zagreba darovao 25.000 kn kako bi nakon teške prometne nesreće mogao na fizikalne terapije i ponovno stao na noge. Prihod od koncerta na stadionu u Dražicama darivao je za dovršetak crkve sv. Maksimilijana Kolbea u Podhumu. Sudjelovao je 2012. u akciji Hvala, prijatelji za uređenje okoliša crkve sv. Franje. Inicirao je gradnju i donacijama sudjelovao u gradnji crkve u rodnim Čavoglavama.

Thompson pjevao za pomoć područjima uništenim od poplava

S humanitarnim je koncertima počeo još 1992. i od tada ne staje. Ove godine u Slavonskom Brodu pjevao je za pomoć poplavljenim područjima. Odazvao se i pozivu Biskupijske zaklade “Fra Bonifacije Pavletić” i Sisačke biskupije da pjeva za pomoć stipendistima. Capture-1   Capture-2 Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.