Thompson opet na udaru zbog fašističke ikonografije, iz njegova tima uzvraćaju: 'prozivaju ga sljedbenici komunizma'

12.09.2013. 15:03:43

“Inicijativa za bojkot” koncerta Marka Perkovića u Mostaru, prozvala je pjevača za širenje govora mržnje i pozivaju na bojkot njegova koncerta u Mostaru 15. rujna,. Prozivati Thompsona na ovakav način, teška je kleveta koja snosi i svoje posljedice. Čovjek,koji u svojim pjesmama izriče svoj svjetonazor; zajedništvo, ljubav, vjeru, obitelj kao temelj svih vrijednosti, domoljublje, i nazivati to "govorom mržnje" je sramotno, poručuju iz Thompsonova menadžmenta. Ako netko širi govor mržnje, onda je to dotična Inicijativa pozivom na bojkot.

Već neko vrijeme traje bunt određenih skupina upućen popularnom hrvatskom pjevaču Marku Perkoviću Thompsonu.

Nakon što je najavljen Thompsonov koncert u Poreču, skupina pripadnika Građanske akcije izvjesila je uvrjedljivi transparent na kojem je pisalo "Plati porez, šupku!". Skupina je Thompsona izvrijeđala i optužila da je odbio besplatno nastupati za hrvatske branitelje, iako je svima jasno kolika je podrška braniteljima i koliko im njegove pjesme znače.

Isto tako, sramotno je pjevača koji progovara o socijalnim i političkim problemima u društvu, nazivati 'klerofašist' i 'ksenofob', te iznositi lažne navode o pjevačevom poreznom dugu.

Popularni hrvatski pjevač održao je humanitarni koncert za izgradnju Katoličkog đačkog doma u Šibeniku, te se u cijelosti odrekao honorara za taj nastup.

“Inicijativa za bojkot”  koncerta Marka Perkovića u Mostaru, prozvala je pjevača za širenje govora mržnje i pozivaju na bojkot njegova koncerta u Mostaru 15. rujna,. Prozivati Thompsona na ovakav način, teška je kleveta koja snosi i svoje posljedice. Čovjek,koji u svojim pjesmama izriče svoj svjetonazor; zajedništvo, ljubav, vjeru, obitelj kao temelj svih vrijednosti, domoljublje, i nazivati to "govorom mržnje" je sramotno, poručuju iz Thompsonova menadžmenta. Ako netko širi govor mržnje, onda je to dotična Inicijativa pozivom na bojkot.

Thompsonov menadžment  odgovorio je “Inicijativi za bojkot”  koncerta Marka Perkovića u Mostaru, u nedjelju, 15. rujna.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Inicijativa 'Protiv govora mržnje i fašističke ikonografije u Mostaru' oglasila se pozivom na bojkot koncerta Marka Perkovića Thompsona u Mostaru, kršeći pritom osnove Deklaracije o ljudskim pravima koja kaže da svaka osoba ima pravo na dostojanstvo, čast i ugled. To čine služeći se lažima.

Marko Perković Thompson održao je 22. lipnja 2013. koncert u Zenith Halle München, a predstoji mu koncert u Beču 5. listopada 2013. godine. Također, Marko Perković Thompson održao je i koncert u Poreču 31. kolovoza 2013. godine. Time se navodi Inicijative o zabrani koncerata u pojedinim gradovima Hrvatske te Europske unije mogu shvatiti samo kao objede. Također, prema svemu dosada viđenome, na cijeloj turneji 'Ora et labora' ni na jednom koncertu nije bilo nijednog izgreda. Klevete na računa Marka Perkovića

Prozivati Marka Perkovića Thompsona na ovakav način, teška je kleveta koja u uređenim društvima snosi i svoje posljedice. Činjenica je da Marko Perković Thompson svojim pjesmama izriče svoj svjetonazor – zajedništvo, ljubav, vjeru, obitelj kao temelj svih vrijednosti, domoljublje, ali i progovara o socijalnim i političkim problemima u društvu – no činjenica je i da su to vrijednosti koje promiču sve religije i etika svih društava i da to nema veze s nikakvim ideologijama za koje ga se proziva, osim za sljedbenike totalitarnih režima kao što su komunizam i slični.

Marko Perković Thompson tijekom turneje 'Ora et labora' održao je koncerte u Splitu, Biogradu na Moru, Orašju, Kalniku, Crikvenici i Poreču i ima u planu održati koncerte u još puno gradova diljem Hrvatske, BiH, Europske unije te drugim zemljama svijeta. Napominjemo to iz razloga što Mostar nije jedini multietnički grad u kojem će se održati Thompsonov koncert i nikome nije u cilju vrijeđati bilo čije osjećaje. Prozivati ga na osnovi toga čista je manipulacija javnim mnijenjem. Mostarska inicijativa poziva i na linč.

Ako netko širi govor mržnje, onda je to dotična Inicijativa koja svojim pozivom na bojkot, poziva na 'linč' izokrećući činjenice u svoju korist, ali i proziva Marka Perkovića Thompsona za govor mržnje u kojemu sama sudjeluje.

Iznenađuje nas prenošenje teksta na pojedinim portalima iz BiH koje smo smatrali ozbiljnima, ali neka im bude.

U današnjem svijetu popularno je imati mišljenje, a ne imati znanje, stoga pozivamo sve na Thompsonov koncert u Mostaru u nedjelju, 15. rujna u 20 sati. Dođite i doživite, a onda imajte mišljenje!

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.