THOMPSONA PRIJAVIO NOVINAR; donijeli mu prijavu u dva sata ujutro usred proslave!

08.08.2014. 17:31:31

"Policija je i predvodila kolonu defilea i nitko nas bez kacige nije zaustavljao jer je bio takav dogovor", objasnio je Thompson.

Marko Perković Thompson ostao je neugodno iznenađen nakon što je u četvrtak saznao za prijavu i kaznu za nenošenje kacige na dan proslave u Čavoglavama, u svečanom defileu motocikala od Čavoglava do Drniša i natrag. Kako je objasnio, sve je bilo u dogovoru s policijom - stoga mu kazna nikako nije bila jasna. Intervju s Markom Perkovićem Thompsonom sa stranice Thompson.hr prenosimo u cijelosti: 1. Čuli smo da te je jedan novinar kad je vidio sliku bez kacige prijavio policiji

MPT: Da to su mi policajci rekli.

2. Što, bili su kod tebe?

MPT: Da, bili su kod mene u dva sata ujutro, došli su iza pozornice i rekli mi da me je jedan novinar prijavio. Rekao sam im ako je to jedini problem da sam ja danas jako sretan čovjek.

3. Na portalu dnevno.hr kazao si da je postojao dogovor sa policijom?

MPT: Točno! Zbog samog svečanog moto defilea i cijele proslave Dana Pobjede te obaveza koje kao organizatori imamo, policija nam je dopustila nenošenje kaciga, uostalom kao i svake godine. To je s nama iz organizacijskog odbora dogovorio osobno načelnik PP Drniš Ante Čavčić. Uostalom, policija je i predvodila kolonu defilea i nitko nas bez kacige nije zaustavljao jer je bio takav dogovor. Inače je i uobičajeno da na takvim svečanim moto-defileima motoristi skinu kacige da ih se vidi i da s tako malim brzinama lakše dišu jer zna biti jako vruće.

4. Nisi ti jedini bio bez kacige, zar onda ne bih trebali kazniti i ostale motoriste koji su vozili bez kacige? Je li to diskriminacija?

MPT: Ne bi trebali nikoga kažnjavati u takvim svečanim prigodama. Ja osobno ne bježim od tog prekršaja i ne tražim nikakvu privilegiju, samo mi je žao šta nisu poštovali dogovor i što su se na neki način prepali toga novinara.

5. Dakle nakon intervencije novinara koji te je prijavio, policija krši dogovor?

MPT: Da, i to nas je iznenadilo, a i dobro nasmijalo, jer doći u dva sata poslije pola noći, usred tako velikog slavlja i predivne atmosfere tražiti odgovornost za nenošenje kacige je u najmanju ruku smiješno.

6. Izgleda da se oni boje novinara kao vrag tamjana?

MPT: Ne znam koji je njihov motiv bio, ali znam da ove godine sa policijom nismo imali dobru suradnju. Stvarali su nam veliku gužvu u prometu, u nekoliko situacija su se ponjeli neprofesionalno poput toga da naše uvažene goste kao što je naš biskup Ante Ivas nisu dali policijsku pratnju ulaska i izlaska u selo, tako da smo se u onoj gužvi morali sami snalaziti. Još puno propusta je bilo od strane policije ali neću sada s time kvariti našu zadovoljštinu koju imamo nakon svega lijepoga sto smo doživjeli slaveći Dan Pobjede u Čavoglavama.

7. Znaš li uopće tko je taj novinar?

MPT: Ne, ne znam, a nije me ni zanimalo.

8. E, pa mi znamo, to je Nikša Klečak, uvaženi član SDP-a u Dubrovniku i novinar portala dubrovačkog dnevnika koji je objavio kako mu je žao što MIG Hrvatske vojske nije pao na Čavoglave.

MPT: Aha, sad mi je malo jasnije, žalosno je što nitko od mjerodavnih ne reagira na takve monstruzne izjave.

9. Što te se posebno dojmilo na proslavi?

MPT: Scene poput one kad 100 000 ljudi na Dan pobjede u Čavoglavama zajedno pjeva Hrvatsku himnu i moli Oče naš što se rijetko može vidjeti i čuti.

10. Kada ćemo popričati malo o samoj proslavi i tvojim dojmovima?

MPT: Nema problema, samo zovi.

  • Autor: I.Galešić/Dnevno.hr
  • Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL
 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.