Thompsonov progonitelj i 'lovac na hrvatske naciste': 'Stepinac je zločinac, nikakav svetac, a Vatikan je utemeljen zahvaljujući Mussoliniju!'

14.02.2014. 23:59:43

14.02.2014.

"Nije se uopće pokajao što su njegove katoličke "krštene duše" palile židovske i srpske hramove, pljačkale kao divlje horde, silovale i ubijale kao nekada križarske vojske po Svetoj zemlji. Za mene, kao slobodnog čovjeka, on nikada neće biti svetac, jer me ne obvezuje papina odluka", kaže Alen Budaj.

Alen Budaj, ravnatelj nevladine organizacije "Margelov institut" iz Zagreba, savjetuje sve regionalne države, a posebno Republiku Srbiju, da ulože oštar diplomatski prosvjed Vatikanu zbog namjere da kardinala Alojzija Stepinca proglasi svecem - i to po cijenu prekida diplomatskih odnosa!

 

"Nadam se da će Srpska pravoslavna crkva reagirati, jer ova odluka Vatikana potkopava ekumenske odnose dvaju crkava. Proglašenje svetim osobe koja je učestvovala u kreiranju i provođenju politike fašističke ustaške tvorevine, Nezavisne Države Hrvatske (NDH), nije i nikada neće dobiti priznanje pravednika među narodima Jad Vašema. Stepinac je već na suđenju za Zapad i katolike momentalno postao nevini mučenik jugoslavenskog komunističkog režima, proglašen kardinalom za života, nakon smrti blaženim, a evo, uskoro i svecem Rimokatoličke crkve. Ne želim slušati o velikim zaslugama Stepinca za "spašavanje" Židova jer je istovremeno donosio u službenoj katoličkoj štampi Pavelićeve rasne odredbe po kojima su Židovi odvođeni u logore, ne želim slušati kako se zalagao za spas pojedinih Srba jer je bio u Odboru trojice za pokrštavanje i ne želim slušati kako je bio mučenik i svetac jer je ostavio vlastite katoličke svećenike da ih ustaše izmrcvare u Jasenovcu samo zato jer su bili pod sumnjom da su protivnici režima", navodi Budaj, a prenosi regionalni mediji.

 

Židov u ulozi srpskog dušebrižnika

 

Budaj uvjerava regiju da se Stepinac nikad nije pokajao zbog toga što su Srbi pokatoličavani nasilno i što su Židovi privođeni na krštavanje, iako je znao da ih to neće spasiti logora i kaže:

 

"Nije se uopće pokajao što su njegove katoličke "krštene duše" palile židovske i srpske hramove, pljačkale kao divlje horde, silovale i ubijale kao nekada križarske vojske po Svetoj zemlji. Za mene, kao slobodnog čovjeka, on nikada neće biti svetac, jer me ne obvezuje papina odluka, niti me moj razum napustio pa da povjerujem u tu prevarantsku alkemiju čudesnog preobražaja zločinca u sveca", ljutito obrazlaže Budaj koji navodi da je "Stepinac znao za sve zločine, ali je uprkos tome blagoslovio NDH i služio joj, čak i nakon njenog sloma, skrivajući na Kaptolu ustaške zločince, oteto židovsko zlato i ustašku državnu arhivu".

 

A sad... Tko je Alen Budaj koji se svojski potrudio da Srbija reagira na proglašenje Alojzija Stepinca svecem, pa čak i po cijenu prekida diplomatskih odnosa? Iako "Margelov institut", čiji je Budaj ravnatelj zvuči moćno, on je jedini radnik ove organizacije. Javnosti je poznat kao "lovac na hrvatske naciste", a svojedobno je priznao kako "baš on obavještava krovne židovske organizacije i Wiesenthalov centar o Thompsonovim koncertima, a oni dalje alarmiraju židovska udruženja i nevladine udruge sugerirajući im da svim dopuštenim metodama spriječe "organizirano okupljanje mladih neonacista". U akciju se zatim uključuju novinari, provodi se dobro razrađena kampanja, nazivaju se sponzori, kao i vlasnici dvorana koji zatim otkazuju gostoprimstvo Thompsonu.

 

Thompson je tvrdoglav i zato što se ne želi jasno distancirati od ustaške ideologije, kao i od ljudi koji mu na koncerte unose nacističke simbole...", jedna je od Budajevih samohvala. Iako živi i radi u mrskoj mu Hrvatskoj, njegov hobi je otvaranje očiju Srbiji i BiH u koje rado i odlazi. Upravo u Banja Luci izjavio je kako je "mnogo stvari u današnjoj Hrvatskoj blijeda kopija iz Nezavisne Države Hrvatske. Na primjer, mi imamo novac koji se zove kuna, mi imamo činove koji su preuzeti od Nezavisne Države Hrvatske.."

 

Alen Budaj ipak nije dvojio kada je trebao financijsku potporu za izdavanje svoje knjige "Povijest požeške židovske zajednice" pa je tako od Ministarstva kulture dobio 10.000 omraženih kuna. Budaj je svojedobno predložen i za nagradu Republike Srpske i to "za zasluge u razotkrivanju, prijavljivanju i procesuiranju ustaškoga ratnog zločinca Milivoja Ašnera".

 
  • Autor: S. Vučković
  • Photo: mergel-institut
Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.