Tisuću i pol ratnih zločinaca slobodno šeće Slavonijom i Vukovarom

30.09.2018. 11:36:16

Optužen je samo svaki šezdeseti ratni zločinac S nešto zakašnjenja mediji pišu o sjednici Središnjeg odbora HDZ-a na kojoj se raspravljalo i o progonu ratnih zločinaca i na kojoj je Vladimir Šeks “oštro kritizirao sve koji podržavaju vukovarski prosvjed”. Podsjetio je da je on “kao javni tužitelj Hrvatske 1992. pokrenuo niz istraga o počiniteljima zločina u Domovinskom ratu, ali da je predsjednik Franjo Tuđman bio pod pritiskom međunarodne zajednice da se to ne radi”. Također je prije mirne reintegracije Podunavlja “u ulozi potpredsjednika Sabora broj kaznenih prijava podignutih za ratne zločine na području Vukovara i Slavonije s 1500 sveo na samo 25.” Ali Hrvatska je živjela i poslije Tuđmana i dovoljno ojačala da otkloni pritiske iz svijeta pa je nevjerojatno da je optužen samo svaki šezdeseti ratni zločinac koji je ubijao i rušio po Slavoniji i Vukovaru. A što je s preostalih 1475? Šeks je imao tridesetak godina vremena da sam potakne podnošenje optužnica, da naoštri pero, pa ne bi ni bilo prosvjeda u Vukovaru koji “oštro kritizira”. Imale su vremena i sve vlasti, policije i tužiteljstva poslije Tuđmana. Mogli su se mijenjati i zakoni, ali teško je promijeniti kukavstvo hrvatske politike. Kao i činjenicu da se jugoslavenski kadar zadržao svuda, pa i u tužiteljstvima, policiji i pravosuđu, komentirao je Milan Ivkošić/vecernji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.