Tjerao žrtvu da gola kopa vlastiti grob: Policija mu pripremila klopku u restoranu i uhitila ga

29.04.2022. 11:27:00

UHIĆEN ANTE ROSO

Muškarcu su prijetili da će mu, ukoliko im ne preda 5000 eura, ubiti suprugu i ‘zoljom‘ gađati kuću. 

Ante Roso (53), koji je prije desetak godina bio optužen i zatim na sudu pravomoćno oslobođen optužbi da je organizirao tzv. krvavu pljačku Fine 2005. godine, u srijedu je ponovno uhićen zbog iznude. Kako neslužbeno doznajemo, Rosu policija sumnjiči da je od jednoga muškarca iznuđivao 5000 eura, a prema onome što je žrtva ispričala policiji, u utorak su ga Roso i dvojica njegovih suradnika podvrgula pravoj torturi.

Ispričao je kako su ga uz prijetnju oružjem ugurali u auto te ga odvezli u jednu šumu u okolici Zagreba te mu skinuli svu odjeću i dali lopatu kako bi si iskopao grob. On je nag kopao grob četiri sata, a oni su ga pritom tukli. Nakon što je iskopao grob, natjerali su ga da puže do njihova automobila da bi ga zatim natjerali da im da telefonske brojeve članova svoje obitelji, zaprijetivši da će, ukoliko im ne preda 5000 eura, ubiti suprugu i "zoljom" gađati kuću.

Muškarac je sve odlučio prijaviti policiji pa je u jednome restoranu pripremljena tzv. kriminalistička klopka, odnosno označen je novac. Kad su Roso i još jedan od njegovih poznanika došli po novac, zaskočili su ih pripadnici interventne policije te ih uhitili.

Roso, imenjak i prezimanjak generala HV-a, čitateljima crnih kronika postao je poznat 2011. kad ga je njegov dotadašnji poznanik, ali i osoba koja je naručila njegovo ubojstvo, Ivan Boršić, prokazao kao organizatora tzv. krvave pljačke Fine iz 2005. Roso je najprije bio u bijegu da bi nakon drugog ponovljenog suđanja bio oslobođen svih optužbi.

U prosincu 2020. Rosu je ponovno uhitila policija zbog optužbi da je poduzetniku Dariju B. (45) dva puta naručio postavljenje ekplozivnih naprava u autu, želeći ga likvidirati. Naprave su oba puta zakazale, a Darijo B. otkrio je da je na meti atentatora tek kad je svoj automobil odvezao na popravak žaleći se da mu nešto lupka pod haubom. Mehaničari su se prenerazili pronašavši ne jednu, već dvije bombe s daljinskim aktiviranjem.

Međutim, usprkos jako ozbiljnim optužbama i taj slučaj protiv Rose na kraju je doživio neslavan epilog. Naime, nakon pola godine istrage državno odvjetništvo je zaključilo kako do tad provedeni dokazi nisu dovoljni za podizanje optužnice pa je Roso nakon šest mjeseci provedenih u Remetincu, a što je maksimalan pritvorski rok, bez da se protiv nekoga podigne optužnica, u lipnjju 2021. pušten na slobodu.

Izvor: Jutarnji list

Izvorni autor: Marin Dešković/Foto: snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.