Tko će biti članovi Milanovićevog predsjedničkog tima?

13.02.2020. 11:04:00

Novoizabrani predsjednik Zoran Milanović stupit će na dužnost 18. veljače. U nastavku otkrivamo tko su sve vjerojatni članovi njegova tima.

Predsjednik Ureda predsjednika najvjerojatnije bi trebao postati SDP-ov Orsat Miljenić, dosadašnji saborski zastupnik i predsjednik Odbora za pravosuđe.

Klub zastupnika SDP-a na sjednici u srijedu raspravljao je o tome tko će zamijeniti Orsata Miljenića na mjestu šefa Odbora za pravosuđe ukoliko on napusti mjesto saborskog zastupnika i ode na funkciju predstojnika Ureda predsjednika države. Najvjerojatnije će to biti Peđa Grbin.

Podsjetimo, Miljenić je bivši Milanovićev ministar pravosuđa koji je bio gorljivi zagovornik pri donošenju takozvanog “Lex Perkovića” 2013. godine, kojim je Vlada Zorana Milanovića pokušala spriječiti provođenje europskog uhidbenog naloga i izručenje Josipa Perkovića i Zdravka Mustača Njemačkoj.

Donošenje spornog zakona nanijelo je veliku štetu Hrvatskoj.

Izvori Večernjeg lista navode kako na mjesto savjetnice za obrazovanje dolazi Jadranka Žarković Pečenković, bivša ravnateljica Agencije za odgoj i obrazvovanje, koja je na tu dužnost stupila upravo u premijerskom mandatu Zorana Milanovića (2015.), u vrijeme ministra Vedrana Mornara.

Kao savjetnika za branitelje Milanović bi mogao postaviti umirovljenog generala Marijana Marekovića, ratnog zapovjednika Tigrova, danas predsjednikom uprave državne tvrtke Pleter, a koji je bio i suradnik predsjednice Grabar-Kitarović. S njime je Milanović već obavio razgovor kako navodi Večernji list.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: MT/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.