Tko je sudac Abraham?

29.07.2015. 12:14:26

Tko je sudac Abraham? Presudio da Srbija nad Hrvatskom nije počinila genocid, a navodno je i rođak predsjednika suda Vlada Republike Slovenije jučer je izabrala novog suca za Arbitražni sud koji treba rješavati problematiku granice između Hrvatske i Slovenije. Ronny Abraham, Francuz, koji je trenutno predsjednik Međunarodnog suda pravde (ICJ) u Haagu, istog onog suda pred kojim je Hrvatska tražila da se rješava naš granični spor. Rođen je u Aleksandriji, u Egiptu 1951. godine, diplomirao je u Parizu, obavljao je brojne ugledne sudačke dužnosti, a od 2005. godine je u ICJ-u kao stručnjak za javno međunarodno pravo. Sudjelovao je  i u donošenju presude u tužbi Hrvatske protiv Srbije zbog genocida kao i u srpskoj protutužbi.  U ICJ je došao na mjesto Gilberta Guillauma, koji je predsjednik Arbitražnog suda za rješavanje granice između Hrvatske i Slovenije, a navodno je i njegov rođak. Slovenija je  posegnula za nekim jakim međunarodnim imenom kako bi Hrvatsku dovela u situaciju da bitno teže može nastaviti sa svojom odlukom da istupi iz arbitražnog postupka.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.