Tko laže? Državna tajnica koja je navodno psovala Grmoju ne postoji!

02.05.2017. 21:58:08

'Ja sam bio u Ministarstvu kulture, gdje je bilo vrlo burno, ministrica je bacala mobitel, državna tajnica je psovala', rekao je Nikola Grmoja Mostov tajnik, Nikola Grmoja, u utorak je optužio ministricu Ninu Obuljen Koržinek da ga je gađala mobitelom, dok je državna tajnica psovala. Ministrica je te navode demantirala, a mnogi su se zapitali tko je zapravo spomenuta tajnica. Prilikom razgovora o arhivskom gradivu, ako je vjerovati Nikoli Grmoji, odigrala se prava drama. Naime, Grmoja tvrdi kako je ministrica Obuljen na njega bacala mobitel. "Vlada je uputila samo tri amandmana, umjesto devet. Ja sam bio u Ministarstvu kulture, gdje je bilo vrlo burno, ministrica je bacala mobitel, državna tajnica je psovala, a ja sam ostao miran. Zato što mi tražimo da svi arhivi budu dostupni i da se otvore, ministrica smatra da trebamo napraviti razliku između žrtve i progonitelja, mi ne smatramo, jer nema dokaza da i žrtve nisu kasnije bile progonitelji. Na taj način se arhivi nikad neće otvoriti. Ovdje se radi o pokušaju zatvaranja arhiva", rekao je Grmoja. Ministrica je vrlo brzo te navode demantirala, rekavši kako Grmoja niz dana iznosi nevjerojatne konstrukcije vezane uz razgovore o arhivima. "Ono što je istina je da je Vlada podržala otvaranje arhiva, stavili smo to u raspravu, podržali smo prijedlog i poboljšali ga jer je bio pun manjkavosti. A gospodin Grmoja jedino ignorira činjenicu da je predsjednik Sabora više nema legitimitet pa pokušava ovakvim spinovima", rekla je ministrica kulture. Dodala je kako su dosta raspravljali oko pitanja smještaja i prostora arhiva. "O tome smo malo burnije razgovarali, ali naravno da ga nisam gađala mobitelom!", zaključila je Nina Obuljen Koržinek. Postavlja se pitanje tko na kraju laže? Među svjedocima nemilog događaja trebala bi biti i spomenuta državna tajnica koja, uvidom u ustrojstvo Ministarstva kulture, zapravo ne postoji. Postoje dva državna tajnika, Krešimir Partl i Ivica Poljičak, koji je i zadužen za područje arhiva, te dvije pomoćnice ministrice kulture. Od Grmoje smo pokušali dobiti odgovor na pitanje na koga je zapravo mislio, ali do objavljivanja teksta on nije došao. Moguće je ipak da se Mostovac samo krivo izrazio.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.