TKO TO PODMEĆE ŠKORI?! ‘Ograđujemo se od huškanja i širenja histerije, to nisu vrijednosti Domovinskog pokreta!’

19.10.2020. 11:48:00

Napad na policajca na Markovom trgu potaknuo je lavinu različitih komentara na društvenim mrežama pa tako i na Facebook grupi Škoro – Sad il’ nikada!, gdje se moglo uočiti poruke potpore napadaču Danijelu Bezuku i govor mržnje.

Kako doznajemo od dobro upućenog izvora, riječ je o neformalnoj grupi podrške Miroslavu Škori, koja broji 15 tisuća članova i nastala je još za vrijeme predsjedničkih izbora, kada su uz Škoru bili i Most i Suverenisti.

Još od tada, govori naš izvor, u grupi se povremeno znao pojavljivati neprimjeren diskurs, usmjeren prema političkim neistomišljenicima, no posljednjih dana mrziteljski rječnik je eskalirao, i to do te mjere da se i Domovinski pokret ogradio.

Radikalni komentari i nezadovoljstvo reakcijom vodstva Domovinskog pokreta

”Policajci, vašem kolegi je jučer pomogao narod, a ne s**** koje čuvate. Sjetite se toga kada narod dođe naplatiti s**** za nepravde”, jedna je od objava u grupi Škoro – Sad il’ nikada!, koju je prošloga tjedna postavio, ni manje ni više, nego administrator.

Radikalni komentari nastavili su se i sljedećih dana, kada su administratori počeli iskazivati otvoreno nezadovoljstvo reakcijom i djelovanjem vodstva Domovinskog pokreta.

”Ne slažem se sa dr. Škorom da je Plenković samo narcisoidni briselski manipulator. Za mene je on i anemično g****”, pisalo je tako u jednoj od objava.

Budući da je ovdje riječ o govoru mržnje i izrazito neprimjerenom diskursu, zanimalo nas je stoji li Miroslav Škoro i službeno iza Facebook grupe Škoro – Sad il’ nikada!.

Iz Škorina najužeg kruga to oštro demantiraju i poručuju kako je internet preplavljen raznim stranicama i grupama podrške Domovinskom pokretu koje Domovinski pokret ne kontrolira niti upravlja njima.

”Facebook grupa Škoro – Sad il’ nikada nije službena grupa Miroslava Škore, niti Domovinskog pokreta. Ograđujemo se od bilo kakvog govora mržnje, huškanja, širenja histerije, uvreda i poziva na nasilje. To nisu vrijednosti koje Domovinski pokret kao najveća domoljubna politička opcija zagovara i promiče. Zbog ekstremizma i radikalizma šačice neodgovornih pojedinaca vladajući nas žele gurnuti na političku marginu, no nećemo dopustiti da u tome i uspiju”, ističu u Domovinskom pokretu.

Mnogo je stranica i grupa potpore, Domovinski pokret to ne može kontrolirati

Na društvenim mrežama je i niz drugih grupa i stranica s imenom Miroslava Škore i Domovinskog pokreta, no, kako upozoravaju iz te stranke, službene stranice kojima upravlja središnjica stranke su samo one verificirane, s Facebookovom plavom kvačicom uz naziv.

”Od pojavljivanja Miroslava Škore na političkoj sceni, stranice i grupe s njegovim imenom, ili imenom Domovinskog pokreta niču kao gljive poslije kiše. Riječ je o grupama i stranicama koje ne prate nužno članovi Domovinskog pokreta, već simpatizeri i politički verzirani građani. Drago nam je vidjeti da nas tako puno ljudi podržava, pogotovo kada promiču pozitivne ideje i poruke, ali Domovinski pokret ne kontrolira i ne može kontrolirati sve te brojne stranice i grupe. Osuđujemo svako nasilje i govor mržnje koji se ondje eventualno pojavljuju”, zaključuju u Domovinskom pokretu.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno/Foto: Piksell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.