'To je ludilo. Gospić je pod težom čizmom nego u komunizmu'

30.05.2013. 14:46:43

Darko Milinović, nositelj koalicijske liste HDZ-a u Lici, prvi put nije uspio pobijediti u prvom krugu lokalnih izbora. Za mjesto gradonačelnika Gospića kandidat HDZ-a Petar Krmpotić, sada se bori s nezavisnim kandidatom Karlom Starčevićem, vlasnikom pivovare Ličanka najpoznatije po Velebitskom pivu. Svojim uspjehom, kaže Starčević, nije iznenađen, narodu je, kaže, dosta jednoumlja, Gospić je pod težom čizmom nego u vrijeme komunizma. Nitko se, nastavlja, u Gospiću ne može zaposliti bez amenovanja Darka Milinovića, nema nijednog proizvodnog radnog mjesta. >> Krmpotić: Starčević govori neistine! >> Gospić ide u drugi krug - Pivar protiv politologa Teroriziraju pučanstvo – Vladavina Milinovića nastavila se na vladavinu Ive Sanadera. Što se toga tiče, oni su vrhunski profesionalci. Desetak gospićkih obitelji podložilo je grad sebi, a njih dvadesetak dobiva mrvice da bi obavljali prljave poslove za njih. Gotovo su svi ostali u strahu te se boje za svoju egzistenciju. Činovnici gradske uprave svakodnevno teroriziraju pučanstvo, o čemu imamo gomilu svjedočanstava. Prijete oduzimanjem socijalne pomoći ili mirovine ako ne glasuju za Milinovića i HDZ. Oni koji nisu dovoljno pouzdani moraju snimiti listić mobitelom i pokazati ga kasnije. Ljudima poklanjuju po sto kuna da glasaju za njih. Teško je bilo i do sada živjeti u Gospiću, ali ovo sada pravo je ludilo – ne štedi riječi Starčević. – Uhvatila ih je panika jer se boje da ću poslije pobjede ući u knjige koje će razotkriti njihov velebni domoljubni posao koji su počeli s voljenim Ivom, kojega danas nitko u Gospiću ne pozna. Jasno mi je da su u blatu do grla, ali je neshvatljivo da je Milinović izgubio zadnje ljudsko dostojanstvo i da mi svakodnevno napada obitelj, blati ih neljudskim objedama preko svojih podanika – govori Starčević. Ponosan je, kaže, što je nakon gotovo 70 godina u Gospiću srušio jednoumlje uz pomoć ljudi različitih svjetonazora, ali poštenima te dovoljno hrabrima da se odupru nesvakidašnjem ludilu. Starčević obećava da će se odreći plaće tijekom cijelog mandata, što iznosi otprilike milijun kuna, kao i službenog vozila i vozača. Na kavu s USKOK-om – Nezaposlenost ćemo rješavati otvaranjem proizvodnih radnih mjesta, poglavito u poljoprivredi i preradi poljoprivrednih proizvoda, što je najbrži način revitalizacije gospodarstva. Korupciju i nepotizam riješiti ćemo čim dođemo dolasku na vlast u kratkom roku i jasnim odlukama. Gradsku ćemo upravu staviti u službu građana. Nitko tko pošteno radi ne treba se brinuti za svoje radno mjesto. Mnogi koji su potplaćeni, a izuzetno odgovorni i vrijedni, dobit će čak i adekvatnu nagradu. Oni koji su se bavili mutnim poslovima morat na kavu s USKOK-om – kaže Starčević. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.