Todorić na suđenju ignorira vlastitu odvjetnicu

23.09.2020. 15:17:00

Bivši vlasnik nekadašnjeg Agrokora Ivica Todorić nastavio je danas na sudu ignorirati proces te vlastitu odvjetnicu, izvijestio je HRT s ročišta u procesu u kojemu je Todorić optužen za izvlačenje 1,25 milijuna eura iz Agrokora, što on negira.

HRT je izvijestio kako “Todorić dosad nije bio raspoložen za suradnju sa sudom, a pristup nije promijenio ni danas”. I dalje ignorira suđenje, a danas je odbio surađivati s odvjetnicom koja mu je dodijeljena po službenoj dužnosti. Čini to zato što smatra da je riječ o lažnom i montiranom procesu, javio je novinar HRT.

Danas je iskaz dao svjedok obrane Valentin Vičić, financijski konzultant LNB grupe koji je, kako je rekao, “u fušu odrađivao za Agrokor i za tvrtku iz Švicarske Sigman Invest AG”. HRT prenosi da je Vičić, “prema riječima Ante Huljeva, odradio za tu tvrtku i bio plaćen za navodne fiktivne usluge”.

Prema optužnici, Todorić je uz pomoć jednog od bivših direktora Agrokora Ante Huljeva i članice uprave Piruške Canjuge švicarskoj tvrtki kojoj je na čelu bila konzultantica Nicole de Rossi platio za fiktivne savjetodavne usluge. Istražitelji su, tvrdi HRT, tijekom istrage doznali da su stvarni vlasnici tvrtke, umjesto Nicole de Rossi, bili baš Ante Huljev i Piruška Canjuga.

Izvor: Nacional.hr

Izvorni autor: V.H./Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.