TOLIKO O SLOBODI I KRITICI: Mihajlović pozvan na obavijesni razgovor zbog prosvjeda protiv Pupovca!

28.12.2016. 18:26:43

Toliko o slobodi javnog okupljanja, prosvjeda i slobodi govora u RH ako se govori protiv Milorada Pupovca Bitka smijenjenog ravnatelja Krešimira Mihajlovića i dalje se nastavlja. Naime, prošloga tjedna Krešimiru Mihajloviću policija je došla u kuću i uručila mu poziv za obavijesni razgovor za dan 29. 12. 2016. u 9 sati u I. Policijskoj postaji. Poziv mu je uručen vezano uz njegov prosvjed protiv Milorada Pupovca i odluke Odbora za ustav i njegovog govora u ime HČSP-a. Tereti ga se za kršenje čl. 5 zakona o Javnom redu i miru. Članak 5. Tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana. Tko bez dozvole nadležnog organa, tehničkim sredstvima, prenosi javne priredbe i manifestacije izvan prostora na kojem se iste održavaju, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM Tko tiskane ili snimljene stvari raspačava na neuobičajen nametljiv ili drzak način, te time remeti mir građana, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 300 DEM. Da podsjetimo, Krešimirova smjena s mjesta ravnatelja škole u centru grada Zagreba pokrenuta je nakon Pupovčevih izjava u beogradskom „Kuriru“ koje je prenio i B92 kako ga treba smijeniti jer je izvjesio u školi plakat sa slikama generala Markača i Gotovine – za njih ratnih zločinaca. Po medijima je i sam proglašavan od određenih pojedinaca ratnim zločincem. Zbog odluke o otkazu zapao je u sve moguće životne nevolje, od bolesti pa sve do ovršenih računa i dugovanja. Prošle je godine na sudu uspio dobiti pravnu bitku i dokazati kako je radno mjesto ravnatelja škole izgubio protuzakonito. No, ovim pozivom u policiju pravna bitka se i dalje nastavlja. Toliko o slobodi javnog okupljanja, prosvjeda i slobodi govora u RH ako se govori protiv Milorada Pupovca.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.