Tolušić: 'Bit će bolnih rezova i otpuštanja ili ćemo propasti'

11.02.2016. 09:13:45

Reforme se moraju provesti, da, bolnih rezova će biti i otpuštanja će biti, ali ćemo imati normalnu državu - rekao je Tolušić dodavši da bi uzor Hrvatskoj mogla biti Irska... Ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić prvi je dužnosnik Vlade koji je rekao da će biti otpuštanja i bolnih rezova jer, nastavi li se politika kakva se vodila do sada, Hrvatska će u roku od dvije godine propasti i biti u gorem stanju od Grčke. - Ako se nastavi ovakvo vođenje države kakvo je provodila prošla vlast, propast ćemo za dvije godine i biti u gorem stanju nego Grčka . Reforme se moraju provesti, da, bolnih rezova će biti i otpuštanja će biti, ali ćemo imati normalnu državu - rekao je Tolušić u emisiji Bitno na Mreži TV. Nije želio pojasniti što pod bolnim rezovima konkretno misli i tko bi trebao ostati bez posla. No, pojasnio je da bi uzor Hrvatskoj trebala biti Irska: - Pa jedna Irska od četiri i pol milijuna stanovnika ima rast od sedam posto , zašto ne bismo mi - rekao je Tolušić. Gostujući na Hrvatskom radiju i premijer Orešković, govoreći o rezanju proračunskog deficita, naveo je kako su sve opcije otvoren e i kada su u pitanju plaće, socijalna davanja, mirovine...

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.