Tomašević će zadužiti Zagreb za 400 milijuna kuna, poznato i pod kojim uvjetima

06.07.2021. 16:33:00

Na iduću sjednicu Gradske skupštine 15. srpnja gradonačelnik Tomislav Tomašević, kako doznaje Večernji list, planira na dnevni red staviti točku o zaduživanju Grada Zagreba na 400 milijuna kuna.

Učinit će to putem klupskog kratkoročnog kredita koji je dogovorio s četiri banke – Zagrebačkom bankom, Privrednom bankom Zagreb, OTP bankom i Erste, i to na vrijeme od godinu dana, s godišnjom kamatom od 1,4 posto. 

Kako pojašanjavaju iz Gradske uprave, ima previše rashoda koji ne prate aktualni prenapuhani proračun, pa moraju dizati kredit kako bi podmirili kratkoročne obaveze Grada, posebice za saniranje zgrada javne namjene koje su stradale u potresu, za koje još nisu dobili novac iz Fonda solidarnosti.

Također, prema aktualnom proračunu, prošli saziv gradske vlasti planirao je prihod od prodaje gradske imovine, odnosno od prodaje kompleksa Paromlina, Gredelja i Zagrepčanke za 1,08 milijardi kuna, a toga neće biti, doznaje Večernji, u rebalansu. Tog prihoda, kažu iz Grada, trenutačno nema, ali zato idu rashodi prema planu bivše uprave, zbog čega su morali reagirati.

Na sjednicu ide i točka o preustroju gradskih ureda, a na koji način će ih prekrajati, još nije poznato. 

Izvor: Tportal

Izvorni autor: M.Šu./Foto: Patrik Maček PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.