Tomašević pokleknuo: Izabrao Petra Pripuza za zbrinjavanje biootpada

18.10.2021. 16:44:00

Za posao vrijedan 36 milijuna kuna odabrana je tvrtka Petra Pripuza, vlasnika C.I.O.S Grupe.

Prema objavljenoj dokumentaciji na Oglasniku javne nabave u ponedjeljak, može se vidjeti da je Grad birao između dvije zajednice ponuditelja. Prva, tvrtke Ce-za-r i Eko-Flor Plus, obje povezane s obitelji Pripuz, te Reoma Grupa koji su tražili 33,637.500 kuna bez PDV-a za zbrinjavanje biootpada u Zagrebu, a druga ponuda tvrtki Saubermacher Slovenije, Saubermacher EPK i Bio-Direkt u zajednici ponuditelja od 36,315.000 kuna bez PDV-a.

Odabrana je povoljnija ponuda koja dolazi od tvrke u Pripuzovom vlasništvu. Ona je jeftinija za 2,8 milijuna kuna od procijenjene vrijednosti natječaja i 2,6 milijuna kuna povoljnija od ponude austrijske tvrtke.

Uz to, u Odluci o odabiru stoji kako austrijski Saubermacher “nije dokazao sposobnost za obavljanje profesionalne djelatnosti”. Inače, Saubermacher Slovenije i Saubermacher EPK podružnice su velike austrijske tvrtke Saubermacher-Dienstleistungs.

Izvor: dugopolje.org

Izvorni autor: T.R.I./Foto: Screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.