Tomašević u problemima: Stižu ovrhe jer Grad samo Pripuzu duguje oko 11 milijuna kuna

08.10.2021. 09:36:00

Novi problemi za gradonačelnika Tomislava Tomaševića spremaju se već sutra, u petak 8. listopada. Kako dozaje 24sata iz pouzdanih izvora, dio vjerovnika kojima Grad duguje za usluge koje su izvršili u ožujku i travnju, pokreće ovrhu radi naplate dugovanja. 

Među njima je i tvrtka Petra Pripuza CE-ZA-R. Prema podacima, samo toj tvrtki Grad Zagreb dužan je nešto manje od 11 milijuna kuna.  

Podsjetimo, prije dva dana oglasili su se iz Pripuzove tvrtke C.I.O.S.  koja je još od ljeta nudila besplatne usluge Gradu vezano za glomazni otpad, skladištenje i usitnjavanje dok se ne pronađe trajno rješenje. 

Pripuzove tvrtke su se uredno javljale na natječaje, no kako su uglavnom bile konkurentne te imale jedne od najpovoljnijih ponuda, natječaji su, ili poništavani, ili nisu ni objavljivani rezultati, odnosno Grad se do danas nije odlučio s kime ima namjeru surađivati. 

Zbog toga su iz C.I.O.S.-a su presjekli: “Želimo istaknuti kako, s ciljem da se Gradskoj upravi i gradonačelniku olakša izbjegavanje suradnje s C.I.O.S. Grupom – ne namjeravamo potpisivati okvirni sporazum.”

Gradonačelnik Tomislav Tomašević dakle po tom pitanju očito može odahnuti no sutra će vjerojatno morati suočiti s novim ovrhama kojima će se vjerovnici prisilno od Grada naplatiti.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Narod.hr/ Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.