Tomašić: Ako osvojim mandat, spremna sam ga dati Neovisnima za Hrvatsku, ali imam dva uvjeta

02.04.2019. 18:47:07

IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT Hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić nije htjela komentirati navode saborskog zastupnika Hrvoja Zekanovića da je upravo strah od preferencijalnih glasova za Tomašić glavni razlog da članovi Hrvatskih suverenista nisu na zajedničkoj listi za Europski parlament s HSP-om i Neovisnima za Hrvatsku, ali je za Direktno istaknula da je spremna priključiti se listi uz dva uvjeta. "Ne znam koga se oni boje, znate da se svašta govori. Rekla sam da sam, ako svi idemo skupa, spremna svoj mandat prepustiti Neovisnima za Hrvatsku, ali sam navela dva uvjeta. Prvi je da se zastupnici koji osvoje mandat priključe ICR grupaciji u Europskom parlamentu, a drugi je da u istom modelu idemo na parlamentarne izbore u Hrvatskoj", rekla je Tomašić. Ipak, Tomašić ističe da se nada da će se stranke ujediniti te zajedno nastupiti i na parlamentarnim izborima, a njena ponuda je otvorena do predavanja izborne liste. "Moja ponuda vrijedi do trenutka dok se ne predaju liste, ali ponavljam, tko osvoji mandat mora ići u ICR i završiti trijalog, a sve stranke moraju na isti način nastupiti na Parlamentarnim izborima. Ako oni misle da ja moram ići u Europski parlament, ne moram. Jako želim da svi skupa idemo zajedno na parlamentarne izbore jer je to jedini način da se nešto konkretno napravi", zaključila je Tomašić.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.