Tomašić: Bili smo sami 1991. pa možemo to biti i na 20. obljetnicu Oluje

22.07.2015. 09:16:22

Vlada je htjela u EU, ali i da ostanu u 'regionu'. Uvijek spominju taj 'region'. Svatko traži sebi svoje društvo. Narod treba progledat i skinuti breme da nismo ni za što krivi, smatra eurozastupnica ''Razmišljala sam poslati i otvoreno pismo građanima Republike Hrvatske o tome da smo bili sami 1991. godine, tada su dignuli ruke od nas pa onda možemo biti sami i sada. Poručila bih ostalima da se mogu pridružiti ako žele. Međutim, ni onda nam nisu dali potporu'', komentirala je zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić nedolazak savezničke vojske i izaslanstava na obilježavanje 20. obljetnice akcije Oluja''. Dodala je ipak da će saveznici protokolarno poslati svoje izaslanike te promatrače. Istaknula je kako moramo biti svjesni da svatko gleda svoje interese te u tom smislu i Hrvatska mora misliti na svoje. Međutim, u interesu je, smatra Tomašić i adekvatno ograditi se od provokacija iz Srbije po pitanju obilježavanja Oluje, što Hrvatska prema njezinom mišljenju nije napravila. ''Reakcije naše Vlade su nikakve. Ponašali su se kao da se uopće ništa ne govori. Zato, kada Englezi dođu ljetovati kod nas o generalu Anti Gotovini govore da je ratni zločinac i mora im se objašnjavati da on to nije'', ispričala je predsjednica Hrvatske konzervativne stranke. Dodala je da zapravo shvaća kada premijer Vučić kaže da je 5. kolovoza za Srbiju bio najtužniji dan u povijesti budući da 'su bili sigurni da će ostvariti ideju o Velikoj Srbiji'. ''Vlada je htjela u EU, ali i da ostanu u 'regionu'. Uvijek spominju taj 'region'. Svatko traži sebi svoje društvo. Narod treba progledati i skinuti breme da nismo ni za što krivi. Da imamo pravo postojati jednako kao i drugi narodi'', zaključila je Tomašić.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.