Tomašić: Ćirilica da, ali ne u Vukovaru

05.09.2013. 16:15:58

Zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić izjavila je u Bruxellesu da se ne protivi ćirilici u Hrvatskoj, nego samo u Vukovaru, jer ondje za njezino uvođenje ne postoje uvjeti. 'Ćirilica je prisutna u svim općinama u kojima za to postoje uvjeti, a u Vukovaru joj nije mjesto', rekla je Tomašić u izjavi za novinare u vezi s događajima u Vukovaru povodom postavljanja ploča s dvojezičnim napisima. Tomašić je pozvala 'branitelje i ostale prosvjednike da se suzdrže od nasilja i uništavanje državne imovine, ali da ustraju svojim zahtjevima'. Ona je snažno kritizirala hrvatsku vladu, kazavši da su 'događanja u Vukovaru posljednjih dana posljedica neodgovorne i osvetoljubive vlade'. 'Vukovar je posebno mjesto za Hrvate i tako se prema njemu treba ponašati. Model po kojem elite iz Zagreba nameću nešto Vukovaru mimo volje većine njegovih građana je apsurdan i pokazuje da premijer Milanović i njegovi ministri nemaju elementarnog poštovanja preme onome što je taj grad proživio od 1990. godine do danas', rekla je. Osudila je i 'dvostruke kriterije pri provjeri prebivališta'. 'Vrgorac je postao gotovo ozloglašen zbog tzv. lažnih prebivališta, dok se u Vukovaru temeljita provjera prebivališta nikad nije provela makar se broj stalnih stanovnika, broj prijavljenih i broj birača drastično razlikuju', rekla je. (Hina) Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.