Tomislav Jonjić objavio službeni poziv na skup stranke u Zagrebu, koji su potpisali članovi Predsjedništva NHR-a

17.07.2019. 12:29:51

“Želim stranačkim prijateljima i hrvatskoj javnosti predočiti poziv za sabor stranke u Zagrebu (22. srpnja), koji je potpisalo šest od ukupno devet članova predsjedništva stranke”, napisao je član predsjedništva Neovisnih za Hrvatsku Tomislav Jonjić na svom Facebook profilu, povodom medijskih nagađanja o raskolu stranke. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: “Umjesto medijskog prepucavanja – Ne želeći sudjelovati u medijskim prepucavanjima, potpuno svjestan da ona silno škode stranci koja se nalazi u kritičnom trenutku, i ujedno se ispričavajući novinarima koji rade svoj posao, želim stranačkim prijateljima i hrvatskoj javnosti predočiti poziv za sabor stranke u Zagrebu (22. srpnja), koji je potpisalo šest od ukupno devet članova predsjedništva stranke, dakle – dvije trećine. Predsjedništvo, naime, saziva sabor, a samo mali broj sasvim tehničkih odluka ono donosi običnom većinom glasova svih svojih članova (članak 34. Statuta); za sve ostalo traži se dvotrećinska većina svih članova Predsjedništva. Ako nekoga zanima: iako sam glavni autor stranačkog programa i skoro svih kasnijih stranačkih deklaracija te ujedno pisac svih općih pravnih akata stranke, poziv za druženje u Zadru koji bi bar oponašao formalni poziv za stranački sabor – nisam dobio. Zna se (!) kako funkcionira hrvatska demokracija, zar ne? Činjenice govore same za sebe, a posljedice su jasne i posljednjem slijepcu. Iz Svetoga pisma znamo: Propast tvoja, Izraele, od tebe sama!”, zaključuje Jonjić. Podsjetimo, prema pisanju medija, došlo je do raskola između dr. Zlatka Hasanbegovića i Brune Esih pa bi se istodobno mogla održati dva sabora Neovisnih za Hrvatsku, što bi podijelilo stranku. Dogodi li se uistinu podjela među Neovisnima za Hrvatsku, pa se održe dva sabora jedan u Zagrebu, drugi u Zadru, o tome koji je zakonit odlučivat će Ministarstvo uprave. Prema Statutu, pozivi se moraju poslati osam dana prije Sabora pa je dvotrećinska većina u Predsjedništvu stranke donijela odluku da se pošalju pozivi za Zagreb, kako je dogovoreno, kažu članovi Predsjedništva te dodaju kako Esih to nije željela potpisati, već je sama, s nepoznate gmail adrese, paralelno poslala pozive za Zadar. Izvor: narod.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.