Tradicionalno hrvatsko hodočašće u marijansko svetište Zwielfalten

27.05.2013. 15:21:00

Tradicionalno trideset i treće hodočašće Hrvata katolika iz hrvatskih katoličkih zajednica (HKZ) iz biskupije Rottenburg-Stuttgart organizirano je pod geslom "Mira daj srcima!" na svetkovinu Presvetoga Trojstva, u nedjelju 26. svibnja, u marijansko svetište Rođenja Blažene Djevice Marije Zwielfalten, javlja Ika. Svečano misno slavlje, koje je počelo ophodom u kojem su mladi u hrvatskim narodnim nošnjama nosili lik Gospe Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta i položili ga ispred oltara, predvodio je predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar. U koncelebraciji su bili uime Biskupije Rottenburg-Stuttgart kanonik mons. dr. Uwe Scharfenecker, predstavnik regije, voditelj HKZ Stuttgart - Bad Cannstatt fra Jure Zebić, njemački župnik u Zwiefaltenu Paul Zeller, uime organizatora voditelj HKZ Reutlingen, Mezingen i Tübingen Ante Kutleša te još četrnaest biskupijskih i redovničkih svećenika.       Biskup Sudar izrazio je radost što može biti dionik hrvatskog hodočašća u to marijansko svetište, u tu prekrasnu crkvu koja je, kako je rekao, svjedočanstvo snage vjere generacija koje su je gradile i koje su je s ljubavlju čuvale i čuvaju. "Donosim vam pozdrave domovine koja vas s ljubavlju prati kao i Crkve u domovini, koja vas preko svećenika koje vam šalje, želi imati svojim sastavnim dijelom, premda ste i sastavni dio ovdašnje Crkve u Njemačkoj", rekao je biskup. Potaknuo je hodočasnike neka njihov život bude živo svjedočanstvo najprije vjere u Boga, a onda i ljubavi prema dragom hrvatskom narodu.         M.M. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.