TRAGEDIJA U BRODU: Napadač Marsonije, vodeći strijelac lige, preminuo na terenu

24.03.2018. 19:41:56

Tragedija se dogodila na utakmici 3. HNL između Marsonije i Slavonije. Bruno Boban 26-godišnji napadač Marsonije, porijeklom iz Požege, preminio je tijekom utakmice Boban, koji je bio prvi strijelac 3. HNL s 12 pogodaka, srušio se u 15. minuti utakmice nakon što ga je lopta pogodila u prsaOdmah je na teren utrčao liječnik s klupe, a nakon pet-šest minuta stigla je ekipa Hitne pomoći, javlja SBplus. U 16:20 sati, liječničko osoblje je odustalo od reanimiranja i konstatiralo da je preminuo. Dr. Robert Kuduz, liječnik Marsonije, koji je sa fizioterapeutom i suigračima prvi priskočio i pokušao reanimirati nesretnog igrača, kazao je kako bi uzrok njegove smrti moglo biti puknuće urođene aneurizme. Ako i nalaz obdukcije, na koju je poslano tijelo Brune Bobana, pokaže kako je njegova pretpostavka točna, onda se ova tragedija mogla dogoditi i bez toga da se mladić bavio nogometom. Inače, Bruno Boban proljetos je iz NK “Slavonija” iz Požege prešao u slavonskobrodsku NK “Marsoniju”. Koincidencija je da je život izgubio pred sugiračima oba svoja kluba. Nitko od njih nije mogao sakriti šok, suze i nevjericu. Da tragedija bude veća Bobanu su se za život borili u šesnaestercu Slavonijinog golmana Reze koji je oženio Bobanovu sestru. Rezo nije mogao sakriti bol i očaj koji su ga obuzeli dok je gledao kako mu šogor umire pred očima. Bruno Boban rođen je 1992. godine i živio je s majkom u Velikoj, a brat Gabrijel također igra nogomet u prvoligašu Osijeku Boban je prije samo šest dana zabioe dva pogotka za svoj klub u 3:0 pobjedi nad Varteksom, a ukupno je u sezoni zabio 12 golova, čime je bio na vrhu ljestvice strijelaca.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.