Traži se muškarac s fotografija: On je išarao spomenik Franji Tuđmanu u Zagrebu?

16.01.2019. 14:22:24

Zagrebačka policija objavila je danas fotografije nepoznatog muškarca kojeg se sumnjiči da je ispisao komunistički simbol srpa i čekića na nedavno postavljenom spomeniku prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. Prema policijskom priopćenju, muškarac čiji identitet još nije utvrđen u subotu, 5. siječnja, pet minuta prije ponoći počinio je kazneno djelo ‘oštećenje tuđe stvari’, na način da je crnim sprejem iscrtao grafit na spomeniku. – Na fotografiji je muškarac kojeg potražujemo, a za kojeg se pretpostavlja da raspolaže saznanjima o navedenom kaznenom djelu. Radi se o muškarcu starosti 25 do 30 godina, visine oko 175-185 centimetara, srednje tjelesne građe, svjetlije smeđe kose srednje dužine svezane u rep i svjetlije puti – priopćila je policija. Podsjetimo, spomenik Tuđmanu oštećen je na način da je na njemu iscrtan komunistički simbol srpa i čekića, a policija je neko vrijeme čak i čuvala spomenik od moguće dodatne destrukcije. Molimo građane da, ukoliko imaju korisne informacije o osobi s fotografija, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju, pozivom na broj 192 ili e-mailom na adresu zagrebacka@ Molimo građane da, ukoliko imaju korisne informacije o osobi s fotografija, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju, pozivom na broj 192 ili e-mailom na adresu zagrebacka@policija.hr, zamolili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.