Treći put vraćena dvojezična ploča u Vukovaru!

23.11.2013. 17:10:10

1_190108

Treći put se dvojezična ploča postavlja na zgradu vukovarske policije. Prvi put je razbijena početkom rujna tijekom prosvjeda Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, a drugi put prije desetak dana kada je ploču razbio branitelj Darko Pajčić.

Na zgradu Policijske postaje u Vukovaru ponovno je, nakon što je prošla ploča razbijena, postavljena dvojezična ploča s imenom te postaje na hrvatskom jeziku i pismu i srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. Prema riječima Maje Marijane Barbarić iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, dvojezična ploča na vukovarsku policijsku postaju vraćena je tijekom jučerašnjeg dana.

Od prosvjeda protiv uvođenja ćirilice, koji su počeli 2. rujna, u Vukovaru i okolici oštećeno je ili skinuto i odneseno 15-tak dvojezičnih ploča s natpisima i na ćirilici.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.