TRIDESETA JE GODIŠNJICA OSNUTKA SESVETSKE BRIGADE, NA MARKOVOM POLJU POLOŽEN VIJENAC

06.10.2021. 15:02:00

Na današnji dan prije 30 godina osnovana je 144 brigada Hrvatske vojske, danas je kod spomen obilježja njenim poginulim pripadnicima postavljen vijenac. 

Bila je nedjelja, lijepa, većinom sunčana i relativno topla kad je tog dana, 6. listopada 1991. godine oformljena 144. brigada Hrvatske vojske popunjena vojnicima, dočasnicima i časnicima s područja Sesveta. Njeni su pripadnici obišli mnoga ratišta, no, najviše vremena u ratnim djelovanjima provedeno je na Banovini, a potom u zaleđu Dubrovnika, a do Oluje i kraja rata njenih pripadnika bilo je gotovo posvuda.

U znak sjećanja na sam datum osnutka, na današnji dan, predstavnici Udruge veterana 144. brigade HV-a položili su jutros vijenac i zapalili svijeće kod spomen obilježja smrtno stradalim pripadnicima brigade u ratnim djelovanjima, kod ulaza na groblje u Markovom Polju.

Cjelovito obilježavanje tridesete godišnjice osnutka brigade bit će u nedjelju, 10. listopada misom u pastoralnom centru, te potom kod spomenika poginulim sesvetskim braniteljima na raskrižju Zagrebačke i Bistričke.

Izvor: sesvete-danas.hr

Izvorni autor: Borko Samec/Foto: članovi udruge

Autor: