‘TROPRSTI IZAZOV’ PREŠAO SVE GRANICE

20.07.2017. 15:48:05

NE POSUSTAJU (FOTO) ‘TROPRSTI IZAZOV’ PREŠAO SVE GRANICE: Nakon provokacija u Vukovaru i Kninu, tri prsta osvanula na Hajdukovoj svetinji! Kad ne dižu tri prsta ispred obilježja hrvatskih klubova, posebice Hajduka i Dinama, članovi ove Facebook grupe, "Troprsti izazov" izvode pred hrvatskim znamenitostima, poput vukovarskog vodotornja, biste i spomenika Franje Tuđmana... Posljednjih dana Facebook grupa “НК Хајдук Сплит – Фан клуб Србија”, odnosno, “NK Hajduk Split – Fan klub Srbija”, ponovno privlači pažnju. Korisnici te grupe uglavnom poziraju ispred obilježja Hajduka i Torcide s četničkim obilježjima ili s uzdignuta tri prsta. Facebook grupa je nastala u ožujku kada je Torcida na utakmici s Rijekom uzvikivala “ubij Srbina” i razvila transparent s natpisom četničke pjesme “Morem plovi jedna mala barka”, a koji je bio namijenjen Armadi jer je u Split doputovala brodom. Članovi te grupe nedavno su pokrenuli akciju naziva “Troprsti izazov”, a cilj te akcije je fotografiranje kraj Hajdukovih obilježja s uzdignuta ili istaknuta tri prsta. Posljednja objava dolazi baš s Hajdukove svetinje, Poljuda, a na fotografiji pozira navijač Crvene zvezde s tri prsta na prsima. Nije poznato kada je fotografija nastala, ali ovo definitivno spada u jednu od najvećih provokacija upućenih splitskom klubu. No, nisu im na meti samo grbovi, murali i stadioni hrvatskih nogometnih klubova. Kad ne dižu tri prsta ispred obilježja hrvatskih klubova, posebice Hajduka i Dinama, članovi ove Facebook grupe, “Troprsti izazov” izvode pred hrvatskim znamenitostima, poput vukovarskog vodotornja, biste i spomenika Franje Tuđmana, spomen ploči stradalim žrvama u Domovinskom ratu…

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.