TURNIR BRANITELJA " OLUJA-95 "

02.08.2015. 12:12:18

U organizaciju UDVDR ogranka Koprivnica a pod pokroviteljstvom grada Koprivnice održan 01.08.2015.god. je vrlo jak , tradicionalni turnir braniteljskih udruga „OLUJA-95“ u gađanju zračnom puškom. Turnir je posvećen 20-godišnjici slavne i pobjedonosne vojno-redarstvene operacije „Oluja“ u kojoj su svoj puni doprinos dale i naše koprivničke ratne postrojbe. Na natjecanju je sudjelovalo dvadesetak ekipa koprivničkih braniteljskih udruga kao i braniteljskih udruga iz još 7 županija. Nazočne branitelje je uz predsjednika Podružnice UDVDR Koprivničko-križevačke županije Siniše Pavlovića pozdravio je i Stanislav Lovković , umirovljeni viši časnik a danas predsjednik Zajednice športskih udruga Koprivničko - križevačke županije. Turnir je svečano otvorio ispred grada Koprivnice, ratni zapovjednik koprivničke specijalne jedinice policije „Ban“ i Predsjednik odbora za branitelje grada Koprivnice Ivica Jurenec. Nakon više nego uzbudljivog i neizvjesnog sportskog cjelodnevnog nadmetanja ostvareni su slijedeći rezultati. Ekipni pobjednik turnira je ekipa UDVDR Podružnica Krapinsko-zagorske županije sa postignutih 548 krugova, druga je ekipa UDVDR Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije sa 546 krugova dok je treće mjesto zauzela ekipa domaćina UDVDR Podružnica Koprivničko-križevačke županije sa postignutih 522 krugova. U pojedinačnoj konkurenciji najbolji rezultat sa ostvarenih respektabilnih 189 krugova ostvario je Veljko Horvat iz Krapinsko-zagorske županije, drugi je sa 184 krugova Miroslav Kreuzer iz Bjelovarsko-bilogorske županije a treće mjesto je zauzeo sa ostvarenih 182 krugova Boris Galoić iz Krapinsko-zagorske županije. Najuspješnijim braniteljskim ekipama i pojedincima organizator turnira je osigurao pehare i medalje. Nakon turnira organizirano je druženje ratnih prijatelja, veterana DR koji su se danas i na ovaj sportski način s ponosom prisjetili na nezaboravne dane stvaranja i konačnog oslobađanja Hrvatske prije 20 godina. UDVDR OGRANAK KOPRIVNICA C   A   13

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.