Turudić: Milanović je vršio pritisak na mene!

05.11.2014. 13:48:14

"Rečeno mi je, usput, da je to zbog moje polemike s predsjednikom Josipovićem", kazao je Turudić o svojoj smjeni na mjestu predsjednika Izbornog povjerenstva Grada Zagreba. Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić, gostujući na televiziji N1, ponovio je još jednom kako je u vrijeme odlučivanja o uhidbenom nalogu za Josipa Perkovića politički pritisak na njega bio jasno vidljiv. Taj pritisak vršio je premijer Zoran Milanović, kazao je Turudić. Turudić je komentirao i svoju nedavnu smjenu s mjesta predsjednika Izbornog povjerenstva Grada Zagreba, objašnjavajući kako je to jasan znak nepovjerenja. "To je znak jednog nepovjerenja, da me se optužuje, da se sumnja u moje povjerenje, da bih krao glasove. Rečeno mi je, usput, da je to zbog moje polemike s predsjednikom Josipovićem", rekao je Turudić. Turudić smatra kako uhićenje Milana Bandića nije politički motivirano. Turudić je kazao i kako bi dobro razmislio o mjestu ministra pravosuđa u eventualnoj Karamarkovoj Vladi. "Ako bih se bavio politikom, onda se ne bih bavio pravosuđem. Nikad ne reci nikad, ali za sada ne razmišljam o tome. Bez lažne skromnosti, kada bih dobio takvu ponudu, sigurno bih razmislio o njoj, ali danas ne znam kako bih odgovorio", kazao je.  
  • Autor: I.Galešić
  • Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.