Turudić smijenjen: Kažnjen sam jer sam omogućio izručenje Perkovića!

17.10.2014. 09:55:10

Turudić više neće biti predsjednik izbornog povjerenstva na izborima za predsjednika države. Uoči povijesnog suđenja koje počinje sutra u Munchenu, Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, sudac koji je omogućio Perkovićevo izručenje Njemačkoj, Ivan Turudić, u razgovoru za HRT požalio se na pritiske izvršne vlasti. Smatra kako upravo oni stoje iza najnovije današnje odluke, a to je da više neće biti predsjednik izbornog povjerenstva na izborima za predsjednika države. To je prvi put u praksi hrvatske države da predsjednik Županijskog suda nije predsjednik državnog izbornog povjerenstva. Turudić je izrazio uvjerenje da je to u tijesnoj vezi s njegovom ulogom u slučaju Perković.  
  • Autor: I.Galešić
  • Photo: Dino Stanin/PIXSELL
Izvorni članak pogledajte OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.