'Tvorac je hrvatske domovine i prvi predsjednik RH'

10.12.2013. 07:45:52

324b041130e86fcfec43400b7e7f772b

Uvijek se trebamo s ponosom sjećati njegovog iznimnog doprinosa samostalnosti, suverenosti i teritorijalnoj cjelovitosti Republike Hrvatske - rekao je predsjednik županijskog odbora HDZ- a Pero Ćosić.

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Brodsko–posavske županije večeras je povodom četrnaeste obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika HDZ-a dr. Franje Tuđmana položilo vijenac i zapalilo svijeće uz njegov spomenik u Slavonskom Brodu.

Pored predstavnika županijskog i gradskog odbora HDZ-a svijeće su zapalili i predstavnici Kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman", Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski“, te Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije.

"On je tvorac hrvatske domovine"

- On je tvorac hrvatske domovine, prvi predsjednik Republike Hrvatske i prvi predsjednik Hrvatske demokratske zajednice. Bio je velika povijesna osoba, a prije svega vjerovao je u uspjeh hrvatskog naroda. Uvijek se trebamo s ponosom sjećati njegovog iznimnog doprinosa samostalnosti, suverenosti i teritorijalnoj cjelovitosti Republike Hrvatske - rekao je predsjednik županijskog odbora HDZ- a Pero Ćosić. - Izniman je značaj dr. Franje Tuđmana za povijest hrvatskog naroda. Na obljetnicu njegove smrti palimo svijeće i polažemo vijence kako bismo odali počast za sve što je učinio za nas i našu domovinu. On je bio osoba oko koje smo se okupljali, osoba koja je vodila ovaj narod u Domovinskom ratu, osoba koju smo slijedili na putu u samostalnost i osoba koja nas je inspirirala - istaknuo je Šimo Đurđević, zastupnik u Hrvatskom saboru i predsjednik Županijskog odbora Kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman". Županijsko izaslanstvo stranke sutra će na zagrebačkom groblju Mirogoj odati počast prvom hrvatskom predsjedniku i položiti vijenac na njegov grob. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.