U 42. godini preminuo Valent Krištof ratni veteran Gromova

16.10.2015. 08:17:08

Tužna srca obavješćujemo ratne veterane 2. gardijske brigade „Gromovi“ da je u 42 godini života iznenada preminuo naš suborac, hrvatski branitelj, ratni veteran Gromova umirovljeni desetnik Oružanih snaga Republike Hrvatske Valent Krištof – Tigrić. Pokop pokojnika bit će u petak 16. listopada 2015. godine u 15,00 sati na zagrebačkom gradskom groblju u Šestinama. Valent Krištof rođen je 25. rujna 1973. godine u Zagrebu. U Domovinski rat dragovoljno se uključio 1991. godine pristupajući 1. gbr „Tigrovi“ iz koje 1. prosinca 1992. godine prelazi u 2. gardijsku brigadu „Gromovi“ gdje je s njenom 3. pješačkom bojnom sudjelovao u obrani Domovine na Posavskom, južnom i Banovinskom bojištu. Sudionik je operacija „Oluja“ i „Una 95“. Obnašao je dužnosti strijelca, operatera i zapovjednika desetine. Umirovljen je iz djelatne vojne službe 6. prosinca 1999. godine. Za doprinos u obrani Domovine odlikovan je Redom hrvatskog pletera, Spomenicom domovinskog rata 1990 – 1992., Spomenicom domovinske zahvalnosti, Medaljom „Oluja“, Medaljom „Grom“ i Zlatnom značkom „Grom“ te nagrađen od strane zapovjednika 2. gardijske brigade „Gromovi“ i pohvaljen od zapovjednika Zbornog područja Zagreb. Obitelji i rodbini, suborcima i prijateljima izražavamo iskrenu sućut. Počivao u miru Božjem, i laka mu bila hrvatska zemlja za čiju se slobodu borio.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.