U Beču protiv korona-mjera prosvjedovalo nekoliko tisuća ljudi: Policajci marširali s narodom

01.02.2021. 10:09:00

Nekoliko tisuća ljudi prosvjedovalo je u Beču, kršeći pritom ranije donesene zdravstvene restriktivne mjere – zabranu održavanja prosvjeda zbog policijskog sata i odluke o zatvaranju kojom austrijska vlada pokušava suzbiti daljnje širenje koronavirusa. Tisuće Austrijanaca traži povratak normalnom životu i odlazak Sebastiana Kurza.

Zanimljive scene su se odvile, na snimci niže dolje možete vidjeti aplauz za policiju koja skida kacige i pušta ljude.

Policija maršira s narodom:

Policija je još u subotu zabranila održavanje prosvjeda, ali unatoč tome u prosvjedima je sudjelovalo nekoliko tisuća ljudi. 

Bivši ministar unutarnjih poslova Herbert Kickl, član stranke FPÖ, ranije je zvao pristaše da u nedjelju izađu na ulice te je izraze nezadovoljstvo zbog policijskog sata i trećeg zatvaranja koji su na snazi u državi.

Prosvjedi su zabranjeni zbog “narušavanja javnog reda i mira” koje bi mogli prouzročiti.
“Svjedoci smo neviđene cenzure… to je skandal”, bunio se Kickl, a FPÖ je potom podnio drugi zahtjev za odobrenje okupljanja.

Policija ga je odbila “zbog povećane mogućnosti zaraze usljed novih varijanta koronavirusa” i zbog “nemogućnosti praćenja kontakata” u redovima demonstranata.

U Austriji su zatvorene škole, teretane, hoteli, restorani, kulturne ustanove i trgovine čiji rad nije esencijalno važan za život stanovništva.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ij/Foto: snimka zaslona

Autor: