U Bihaću se tuklo 300, uhićeno 50 migranata, neki su izbodeni

02.02.2019. 10:07:53

Nekoliko desetina ozlijeđenih i migranata s ubodnim ranama zatražilo je pomoć liječnika, a 11 je uhićeno noćas nakon velike tučnjave oko 300 migranata u privremenom prihvatnom centru BIRA u Bihaću, koja se dogodila oko 22 sata. Glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskoga kantona Ale Šiljdedić rekao je za 24sata da su još 33 osobe zadržane u policiji i vrši se kriminalistička obrada. Od 11 uhićenih osmero su Afganistanci, dvoje Indijci i jedna osoba iz Sirije. Načinjena je i velika materijalna šteta. Posvuda su tragovi krvi. Ondje i dalje pripadnici policije vrše istragu, s njima su i pripadnici Specijalne jedinice za podršku MUP-a Unsko-sanskoga kantona. Stupanj pripravnosti je na najvećem stupnju. – Intervenirali smo sinoć nakon što su nam tamošnji zaštitari javili u 21 sat da ne mogu kontrolirati nerede koji su izbili. Situacija je u 23.45 sati bila pod kontrolom, o stvarnim uzrocima sukobva još ne možemo govoriti s obzirom na to da je veći broj migranata na medicinskom zbrinjavanju ili u tzv. obradi – rekao je za 24sata glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić. Osam dana prije u istome je objektu, također u masovnoj tučnjavi, jedan migrant uboden nožem pa je 220 policajaca pretražilo BIRU i zaplijenilo oveću količinu hladnog oružja, najviše noževa i metalnih šipki.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.