U Bjelovarsko bilogorskoj županiji djelovanje kroz tri podružnice Hrvatskih ratnih veterana

29.02.2016. 06:53:14

U posljednja dva tjedna ratni veterani iz bjelovarske udruge Hrvatski ratni veterani sukladno prihvaćenoj reorganizaciji osnivaju podružnice širom Hrvatske. Svoj rad, Hrvatski ratni veterani odlučili su proširiti na cijeli teritorij Hrvatske i to kroz četiri podružnice u kojima će osnovati Klubove i slične niže ustrojstvene oblike. Već u prvom tjednu ustrojena su četiri Operativna središta od kojih preostaje u dva imenovati voditelja. U operativnim središtima Sjever i Zapad imenovani su voditelji kao i voditelji tri organizacije i jednog Savjetovališta. Od ovog vikenda članovi iz Bjelovarsko bilogorske županije imaju Županijsku organizaciju u sastavu Operativnog središta Sjever kojega vodi Siniša Mitrović iz Bjelovara, Gradski ogranak Bjelovar koji je povjeren Marijanu Novosel te Savjetovalište za zdravo življenje u Daruvaru koje je povjereno Gloriji Zacskai.   Članovi iz Operativnog središta - Istok nastavljaju rad kroz već ranije formiranu Gradsku organizaciju u Novoj Gradiški. Za voditelja HRV Županijske organizacije BBŽ izabran je Denis Majcen, dugogodišnji član i aktivista udruge u ovoj županiji. Nova načela rada kroz samo četiri podružnice za cijelu Hrvatsku u prva dva tjedna donijela su udruzi preko dvadeset novih članova pa tako udruga sada u registru ima upisanih preko 150 članova iz Hrvatske i nekoliko iz inozemstva. Uskoro slijedi osnivanje Kluba u Dalmaciji te imenovanje voditelja za to Operativno središte. Početak rada županijske podružnice u Bjelovaru zapravo je nastavak odličnog rada u protekle četiri godine kada je ta struktura djelovala kao zasebna udruga. Nakon skupštine udruga je postala Središnjica za Hrvatsku, a županijska organizacija BBŽ jedna od za sada najbrojnijih podružnica. Po brojnosti ju slijedi Karlovačka županija, Istarska, Zadarska, Brodsko Posavska, Varaždinska, Međimurska i druge iz kojih dolazi članstvo.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.