U Domovinskom ratu ubijeno je 400 djece. Hoće li konačno netko zbog toga odgovarati?

26.05.2013. 18:15:03

Marinko Marinković imao je samo godinu i pol kada je njegov život 3. svibnja 1992. prekinula srpska granata. U Domovinskom ratu poginulo je 402 djevojčice i dječaka, dok je u Slavonskom Brodu samo u jednoj godini 1992. čak 27-ero djece ubijeno na pragu svoga doma, a 65 ih je ranjeno za što do danas nitko nije odgovarao.

'Mali križ – velika žrtva' naziv je susreta sjećanja na djecu poginulu u Domovinskom ratu. U Slavonskom Brodu 25.05.2013. održan je 11. takav susret, a roditelji nastradale djece i izaslanstva predsjednika Republike, Vlade, Sabora, Grada i Županije su položili vijence kod jedinog spomenika podignutog u čast i sjećanje nevinim, dječjim žrtvama, nazvanog 'Djevojčica'.

Nedjelja, 3. svibnja 1992. bila je krvava nedjelja za Slavonski Brod i grad je proživljavao jedan od najtežih trenutaka u svojoj povijesti. U tim napadima i u eksplozijama topničkih ili minobacačkih granata ispaljenih iz Bosne ili u prasku bombi izbačenih iz zrakoplova koji su uzletjeli sa zračnih luka u Srbiji i Bosni, poginulo je 16 osoba, od toga šestero djece, ranjeno je 60 osoba, od toga 30 teško. Marinko Marinković imao je samo godinu i pol kada je njegov život 3. svibnja 1992. prekinula srpska granata.

U Domovinskom ratu poginulo je 402 djevojčice i dječaka, dok je u Slavonskom Brodu samo u jednoj godini 1992. čak 27-ero djece ubijeno na pragu svoga doma, a 65 ih je ranjeno za što do danas nitko nije odgovarao.

Zbog ovog zločina, na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu pokrenuta je istraga protiv Radoslava Narančića, majora bivše JNA i ratnog zapovjednika vojarne u Derventi. Narančić danas živi u Bosni i Hercegovini i prilikom saslušanja izjavio je da se ne osjeća krivim.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.