U Drnišu obilježena 25. godišnjica osnivanja 142. brigade

05.12.2016. 08:34:10

Polaganjem vijenaca uz crkvu Gospe od Ružarija i misom koju je predvodio šibenski biskup Tomislav Rogić jučer je u Drnišu obilježena 25. obljetnica od formiranja 142. Drniške brigade Hrvatske vojske
- Danas smo ispunjeni ponosom i zahvalom žrtvama na kojima počiva naša sloboda! Sve što danas gradimo i radimo, svi naši uspjesi mogući su jer je netko prije nas imao hrabrosti i ljubavi žrtvovati se za nas. Nisu gledali sebe, nisu čuvali svoj život nego su darovali svoj život da bi ga drugi imali. Ma na kakve probleme danas nailazili, ma sa čime se danas mučili – mi ipak gradimo našu Domovinu, gradimo bolji život za našu i buduće generacije, a to možemo zahvaljujući velikodušnosti poginulih branitelja i redarstvenika. Svaki naš uspjeh i svako bolje danas i sutra čini i njihove žrtve vrednijima. Zato je na nama odgovornost da uvijek iznova oplemenimo naše živote jer su s time i njihove žrtve opravdane, ugrađene u našu sadašnjost i budućnost, poručio je biskup Tomislav Rogić. Naglasio je da je rat  strašno su vrijeme kušnje, besmisla, u kojem čovjek samo oslonjen na Boga može sačuvati svoje ljudsko dostojanstvo. - Vrijeme mira također donosi kušnje i opet samo u vjeri možemo naći jasne i sigurne putokaze: kako dalje! Pri tome svijetli nam Krist, nada - vjera u uskrsnuće i Isusova zapovijed ljubavi! Neka to ojača i našu vjeru u konačni ponovni susret s Bogom i sa svojim najmilijima, jer trajna je naša Domovina na nebesima. Ta konačna luka spasa daje smisao svim našim žrtvama i svakom plemenitom djelu - poručio je između ostalog biskup Tomislav Rogić. Obilježavanju 25. godišnjice osnovanja 142. brigade prisustvovao je i zamjenik šibenskog gradonačelnika Nikica Penđer.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.