‘U HDZ-u ljuti na Orepića, sumnjaju da dostavlja podatke Nacionalu protiv HDZ-ovih ministara’

24.11.2016. 08:38:46

PORTAL TVRDI Tajno sniljene fotografije glavnog urednika Nacionala i ministra Vlahe Orepića Visoki izvor iz te stranke prepričao je Maxportalu da mnogi u HDZ-u vjeruju kako je dio negativno intoniranih tekstova o ministrima vladajuće stranke u tom tjedniku djelo ministra unutarnjih poslova. Maxportal je posjedu nekoliko fotografija koje su snimljene oko podneva prošle nedjelje u jednom zagrebačkom kafiću na Horvaćanskoj cesti. Na snimkama su ministar  MUP-a Vlado Orepić i glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić. Sastanak ne možemo nazvati tajnim, jer se dogodio na javnom mjestu, ali svakako je zanimljivo da ministar policije više od dva sata razgovara s glavnim urednikom Nacionala, a onda se u  tom tjedniku pojave žestoki napadi na ministre HDZ-a. Najžešći od svih napada bila je optužba na račun potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića da je Četvrta gardijska brigada, čiji je Krstičević ratni zapovjednik,  3. rujna 1995. godine kod Jajca u Bosni i Hercegovini počinila ratni zločin ubivši 32 civila među kojima su većina starci i djeca. Ministar Krstičević je isti dan demantirao optužbe kazavši da je riječ o neistinama jer u to vrijeme  4. gardijska brigada uopće nije bila u BiH, nego u svom sjedištu u Splitu. Smatra da je riječ o pokušaju destabilizacije i “specijalnom ratu” protiv 4. gardijske brigade, njega kao zapovjednika, ali i protiv Hrvatske. “Zašto taj tjednik to radi, zašto nas želi destabilizirati i za čije interese – ne znam. Ja mu samo poručujem da u tome neće uspjeti”, odriješit je bio ministar obrane Damir Krstičević. Većina medija je pretragom dokumentacije dostupne na stranicama Haaškog suda, i uspoređuju s “dokazima” koje je objavio Nacional, ustanovila da je riječ o krivotvorinama. Nijema nam poznato ima li ministar MUP-a Vlaho Orepić izravne veze s Nacionalovim tekstovima protiv HDZ-ovih ministara, ali kad vide ovu tajno snimljenu fotografije prisnog i prijateljskog odnosa ministra policije i glavnog urednika Nnacionala, u HDZ će pobjesniti na najmoćnijeg MOST-ovog ministra. Članak je u potpunosti preuzet s portala Maxportal.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.