U Hrvatskoj opasnost od jakih vjetrova i kiše

19.02.2014. 19:58:27

0457007.48

Meteorološke službe najavljuju da u idućim danima možemo očekivati nove vodne valove i poplave, a ne može se isključiti ni pokretanje novih klizišta. Stranica Meteoalarma je objavila upozorenje i za našu zemlju.

Kako je naveo meteorolog Zoran Vakula na stranici HRT-a, dosadašnja količina oborina u većini Hrvatske odavno je nadmašila prosječne vrijednosti, ponegdje čak i rekordne za veljaču, no od srijede potkraj dana do nedjelje ujutro ta će se količina još povećati. Naime, povremena mjestimična kiša moguća je prijepodne, uglavnom na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru, dok će u Dalmaciji puhati umjereno do jako jugo, negdje čak i olujno. Upravo je zbog mogućeg olujnog juga Meteoalarm objavio žuti alarm za Dalmaciju. Za četvrtak meteoalarm najavljuje potencijalno opasno vrijeme tj. obilnu kišu na području Knina, Rijeke i Splita.

Čeka nas još vodenih valova iz Slovenije

Prema prognozama Hrvatskih voda, novi vodni val doći će u Hrvatsku u drugom dijelu četvrtka, a već sada se može prognozirati kako to neće biti i posljednji val jer će sljedećih dana u Sloveniji biti i novih oborina, a i kopnjenja snijega. Inače, osim po količini oborine, ova veljača odstupa i po relativno visokoj temperaturi zraka. Ostane li odstupanje od prosjeka kao što je za dosadašnji dio veljače, a nema razloga za znatno smanjivanje, štoviše, vrlo vjerojatno će se u mnogim mjestima još i povećati, ovo će ponovno biti iznadprosječno topao mjesec, mjestimice čak i ekstremno topao, a u Splitu, na postaji na Marjanu, primjerice, čak drugi zaredom rekordno topao, piše Vakula. Cijeli članak možete pogledati ovdje.  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.