U Križevcima obilježen Dan branitelja, prisustvovao i ministar Medved

17.09.2016. 13:02:06

PROSLAVA U Domovinskom ratu poginulo je 37 hrvatskih branitelja iz potkalničkog kraja, a u obrani sudjelovalo je oko 2500 stanovnika U Križevcima je u subotu obilježen Dan branitelja i 25. obljetnica oslobađanja vojarne i skladišta oružja u Širokom Brezju. U Domovinskom ratu poginulo je 37 hrvatskih branitelja iz potkalničkog kraja, a u obrani domovine sudjelovalo je oko 2500 stanovnika. Tim povodom ministar branitelja Tomo Medved  i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg otvorili su spomen sobu Domovinskog rata u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković" a prethodno su  križevački gradonačelnik i gradonačelnik Novske Vlado Kasan u Gradskoj vijećnici potpisali povelju prijateljstva. Križevački branitelji borili su se uglavnom na zapadno-slavonskom bojištu te su sudjelovali u oslobodilačkim akcijama Bljesak i Oluja. U sklopu obilježavanja Dana križevačkih branitelja postavljena je u Gradskoj knjižnici izložba "Hrvatski ratni crtež" Ivana Lackovića Croate te održan znanstveni skup "Bitka za vojarne – prva pobjeda u Domovinskom ratu".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.