U Livnu uručeni ključevi 15 stanova obiteljima poginulih hrvatskih branitelja na prvoj crti bojišnice

26.09.2017. 08:51:18

Vijence su položili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić s ministrima u Vladi, Ivicom Brešićem, Stipanom Šarcem i Darinkom Mihaljevićem, gradonačelnik Livna, Luka Čelan i braniteljske udruge.
U povodu 23. rujna Dana hrvatskih branitelja općine Livno u subotu je održana svečanost na kojoj su uručeni ključevi 15 stanova obiteljima poginulih hrvatskih branitelja na prvoj crti bojišnice koje su dobile rješenje za stan u zgradi za branitelje u Livnu Obiteljima poginulih hrvatskih branitelja i svim nazočnim obratili su se Frano Čačija, predsjednik županijske Udruge obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i Neda Radoš, pomoćnica direktorice Uprave za pitanja branitelja i stradalnika Domovinskog rata HVO-a Hercegbosanske županije za stambeno zbrinjavanje koja je, uz ostalo, kazala: „Ovaj čin je samo jedan mali dio zahvalnosti koju dugujemo poginulim braniteljima koji su dali najvrjednije što su imali – svoje živote. Neka nam uvijek bude na srcu i u mislima žrtva koju su podnijeli za slobodu svog naroda. Počivali u miru Božjem“. Ključeve stanova uručio je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić. U obraćanju, među ostalim, rekao je:. „Dodjelom današnjih stanova sve obitelji poginulih hrvatskih branitelja općine Livno na prvoj crti bojišnice riješili smo njihovo pravo na stambeno zbrinjavanje koje im po Zakonu pripada. Preostalih 13 stanova u istoj zgradi bit će dodijeljeno najtežim invalidima Domovinskog rata općine Livno. Završetkom ove zgrade danas ne prestaje obveza ove, a ni buduće Vlade da se brinemo za naše hrvatske branitelje“, naglasio je predsjednik Vlade Hercegbosanske županije i dodao: „„Na čelu sam Vlade protekla tri mjeseca i dao sam prijedlog i način kako da ubuduće rješavamo problematiku stambenog zbrinjavanja da se ne bi čekalo kako se sada čekalo 15 godina da se usele u stanove. Želim istaknuti jedno veliko hvala svim hrvatskim. Čestitam im njihov dan 23. rujan Dan hrvatskih branitelja općine Livno“. Molitvu pred zgradom predvodio je livanjski župnik fra Vinko Sičaja koji je i blagoslovio stanove. Prije dodjele ključeva u Župnoj crkvi u Livnu livanjski župnik predvodio je misno slavlje kojem je prethodilo polaganje vijenaca na spomenik palim braniteljima za slobodu hrvatskog naroda u Livnu. Vijence su položili predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Ivan Jozić s ministrima u Vladi, Ivicom Brešićem, Stipanom Šarcem i Darinkom Mihaljevićem, gradonačelnik Livna, Luka Čelan i braniteljske udruge.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.