U Novskoj obilježeno 25 godina od teškog raketiranja grada

04.10.2016. 19:04:35

Najteže je to stradanje Novljana u jednom trenutku i na jednom mjestu tijekom Domovinskog rata Građani Novske i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata u utorak su se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred spomen obilježje prisjetili 4. listopada 1991. godine, kad su zrakoplovi JNA, nakon prestanka opće i zračne opasnosti, iznenada raketirali središte grada i ubili deset osoba, a teško ranili njih 18.

Najteže je to stradanje Novljana u jednom trenutku i na jednom mjestu tijekom Domovinskog rata.

Govoreći o tom tragičnom događaju od prije 25 godina, novljanski gradonačelnik Vlado Klasan poručio je kako je potrebno trajno sačuvati uspomenu na poginule i Domovinski rat. "Spomenik koji nosimo u sebi najtrajnije je sjećanje i vječno će sačuvati našu uspomenu na poginule nam prijatelje i na dane kad smo branili i obranili svoje obitelji i svoju domovinu", kazao je. Svetu misu za duše poginulih služio je velečasni Milan Vidaković, župnik župe Sv. Luke.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.